Curio Effent creëert een spetterende diploma-uitreiking

Foto: Curio effent

Geslaagden op Curio Effent kregen, geheel coronaproof, hun diploma tijdens een verrassende drive-thru diploma-uitreiking.

Coronaproof diploma-uitreiking

Een diploma-uitreiking is een gebeurtenis die een kroon op je werk vormt en waar je met veel plezier aan terug moet blijven denken. Ook in coronatijd. Met die instelling organiseerde Curio Effent een drive-thru diploma-uitreiking in het natuurrijke gebied bij Bos & Co (voorheen Seterse Hoeve) aan de Vijf Eikenweg. 189 Geslaagde en met recht trotse leerlingen namen naast een ouder, oma of opa plaats in de auto, om over de weilanden de laatste etappe naar het diploma af te leggen. Onderweg werden ze getrakteerd op een programma dat zich vooral als ludiek laat omschrijven. Ze ontmoetten daarbij alle circa 60 personeelsleden (docenten, onderwijsondersteunend personeel, directieleden) die allen een taak hadden het geheel in goede banen te leiden.

Fly Future Team

Per uur reed een nieuwe examenklas aan, die door “grondstewardessen” welkom werd geheten. Op hun incheckticket stond een QR-code, die leidde naar een on-line filmpje. Terwijl zij in een wachtrij werden geplaatst door het luchthaven-personeel,  kregen ze op die manier felicitaties van hun mentoren en de directie, die allen natuurlijk ook lijfelijk aanwezig waren. Docent Beeldende Vorming Richard Koekkoek had zijn collega’s van TheaterHuis Gorinchem meegenomen, om op komische wijze de wagens te ‘fouilleren’ op veiligheid, coronaproof zijn en ‘smokkelwaar’. Maar ze waren ook niet te beroerd, om met een dansje bij te dragen aan de goede stemming. Een geïmproviseerd Fly Future Team met verkeersleiders en grondstewards en -stewardessen verhoogde de sfeer verder, terwijl 10 mbo-studenten van Curio de verkeersleiding serieus ter hand namen.

Toppers

Initiatiefnemers Nynke Kops en Brenda de Jong zagen toen al, dat alles geheel volgens het draaiboek verliep. Onderweg werden ook drankjes en hapjes geserveerd (vooral de broodjes full chicken waren populair). De leerkrachten Gerben Mensink, Henk Moonen en Mattie Trommelen traden vanaf een Janus Vaten-trailer op als de Toppers; een zangtrio dat exclusief bij de diploma-uitreikingen van Effent te horen is. Vooral You’ll Never Walk Alone werd luid meegezongen vanuit de auto’s. Eigentijdse muziek was er ook dankzij de bij Oosterhoutse jongeren bekende DJ noQx.

Carwash

Al deze aangename ‘hindernissen’ onderweg leidden uiteindelijk tot dat ene doel: het in ontvangst nemen van het enige echte Curio Effent-diploma. Terwijl de nu ex-scholieren – het slagingspercentage lag dit jaar op 99.5% – hun diploma bewonderden, zorgde een speciaal carwashteam ervoor dat de auto’s ook weer schoon huiswaarts konden keren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden