Gratis concert door Zeeuwse orgelvirtuoos Steven Knieriem in St. Jansbasiliek

Foto: Ton Stevens

Het Marktconcert op zaterdagmiddag 8 augustus wordt verzorgd door orgelvirtuoos Steven Knieriem uit Goes. Hij zal spelen tijdens het gratis inloopconcert tussen 14.30 en 15.15 uur in de Sint Jansbasiliek op de Markt.

Zesde gratis Marktconcert

Het zesde Marktconcert op zaterdagmiddag 8 augustus a.s. wordt verzorgd door organist Steven Knieriem uit Goes. Ondanks zijn zeer jeugdige leeftijd heeft hij al een respectabele staat van dienst als concertorganist. Zo trad hij onder meer op in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch, de Bovenkerk in Kampen en op het orgel van de Oude Kerk te Delft. In 2017 won Steven de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem (categorie 13 t/m 16 jaar). Ter voorbereiding op de diverse rondes van dit orgelconcours heeft hij lessen genomen bij de bekende organist en orgelleraar Ben van Oosten (die ook al een aantal malen te gast was in onze Basiliek). In 2018 wist hij ook een tweede prijs in de wacht te slepen op het bekende orgelconcours in Douai (Fr.). Op het programma staan o.a. werken van J.S. Bach (Passacaglia), C. Franck (1e Choral), en J. Alain (Litanies). Drie toppers uit het orgelrepertoire.

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het unieke Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. De concerten duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus geldt een maximum van 100 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden