Mogelijke vergiftiging van honden op de Vrachelse Heide

Foto: Pixabay License / cocoparisienne

De afgelopen twee weken zijn drie honden gestorven aan een mogelijke vergiftiging op de Vrachelse Heide, zo meldt Samen Sterk in Brabant.

Drie honden in moeten laten slapen

De afgelopen twee weken hebben drie hondeneigenaren hun hond moeten laten inslapen na een mogelijke vergiftiging op de Vrachelse Heide. Dat melden de natuurinspecteurs van Samen Sterk in Brabant (SSiB) die zorgen voor toezicht en handhaving in het buitengebied. Nadat de baasjes melding hadden gemaakt bij de Milieuklachtencentrale is er inmiddels een onderzoek gestart door SSiB. Dat onderzoek moet uitwijzen of de honden inderdaad zijn vergiftigd en zo ja, waarmee.

Tess was pas 4 jaar

Esther laat via onze Facebookpagina weten dat haar hond Tess een van de drie honden is die mogelijk is vergiftigd op de Vrachelse Heide. “Onze Tess is helaas een van deze honden. Ze was net vier jaar oud. Een nachtmerrie dit!” En ze waarschuwt andere hondenliefhebbers en -baasje ook: “Ben aub alert mensen!”

Wat kun jij doen?

het SSiB geeft het advies is om gedurende het onderzoek alert te zijn bij het uitlaten van je hond of honden op de Vrachelse Heide en dan met name rondom de parkeerplaats Veekestraat, vlakbij Brasserie Woods (voorheen Brabants Bontje). Laat je hond niets eten en zeker nergens drinken uit natuurlijk water. En misschien heb jij de afgelopen weken iets gezien dat kan helpen bij het onderzoek. Dan kun je dit melden bij de Milieuklachtencentrale (073 – 6 812 812) of een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen