Koninklijke onderscheiding voor Annemieke de Jong van Stadstuin de Schelp

Foto: Stadstuin de Schelp

Tijdens het coronaconcert van zondagmiddag in Stadstuin De Schelp werd Annemieke de Jong een koninklijke onderscheiding opgespeld.

Maatschappelijk en cultureel

De 71-jarige Annemieke de Jong zet zich al enkele decennia vrijwillig en geheel belangeloos in voor verschillende maatschappelijke en culturele instellingen en verenigingen in Oosterhout. Sinds de oprichting van de Stichting Muziekschelp 25 jaar geleden maakt zij deel uit van het bestuur. In de loop van de jaren heeft zij alle bestuursfuncties wel bekleed; van penningmeester, secretaris tot – alweer sinds 2001 – voorzitter. In die laatste functie is zij de drijvende kracht die de stadstuin haar plaats in Oosterhout heeft gegeven.

Zondagmiddagconcerten

In haar functie is zij medeverantwoordelijk voor de programmering van de zondagmiddagconcerten. Daarnaast heeft zij, zoals het een goede voorzitter betaamt, bemoeienis met de vele zaken die aan de orde zijn, zoals de organisatie van de beeldententoonstelling, de (her)inrichting en het onderhoud van de stadstuin en de ondersteuning van andere activiteiten die er plaatsvinden.

Vrijwilligerswerk

Na haar pensionering als leerkracht is zij al ruim vijf jaar als vrijwilliger een dag in de week actief op basisschool De Wissel, waar zij remedial teaching geeft. Zij was verder nog betrokken bij de Vrienden van de Schelleboom, de Open Monumentendag en de VVV en is inmiddels al weer 12,5 jaar actief als vrijwilliger voor de Stichting Ludens. Al die verdiensten zijn aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden