112

Flinke stijging woning- en schuurinbraken in Oosterhout ondanks coronacrisis

Foto: Politie

Sinds maart dit jaar is het aantal geregistreerde woning- en schuurinbraken in Oosterhout met 77% gestegen, terwijl dit landelijk juist is gedaald. 

Landelijke daling woninginbraken

Sinds maart dit jaar is het aantal geregistreerde woning- en schuurinbraken landelijk met 18% gedaald ten opzicht van dezelfde periode in 2019. Ondanks deze landelijke afname nam het aantal inbraken in bijna 30% van de gemeenten, waaronder Oosterhout juist toe. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer, dat de meest recente politiecijfers vergeleek met een jaar eerder. Van maart tot en met augustus 2020 vonden er in Nederland in totaal 19.311 inbraken plaats in woningen en schuren. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 18 procent.

77% meer inbraken in Oosterhout

In de periode maart tot en met augustus 2020 werden er in Noord-Brabant in totaal 3.251 inbraken geregistreerd. Dit is een afname van 5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Het thuiswerken door corona had echter niet overal een positieve invloed op het aantal inbraken. Zo steeg het aantal inbraken tussen maart en augustus in Oosterhout met 77% van 74 naar 131. Daarmee is de stijging in Oosterhout landelijk gezien het hoogst in gemeenten waar meer dan 100 inbraken werden gepleegd. Ook in Ede (+57%), Alkmaar (+30%), Tilburg (+28%) en Hengelo (+24%) werden flink meer inbraakincidenten bij de politie gemeld tussen maart en augustus 2020 toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Open schuurdeur een risico

Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet. Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering. Bij twijfel kun je het beste even contact opnemen met je verzekeringsadviseur.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden