Aantal coronabesmettingen in Oosterhout stijgt van 71 naar 160

Coroinabesmettingen gemeld op 13 oktober 2020
Foto: Corona Dashboard RIVM

Vanmiddag heeft het RIVM de nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat Oosterhout te maken heeft met 160 COVID-19 besmettingen.

Stijging naar 160 besmettingen

De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 13 oktober, 10.00 uur. Hieruit blijkt dat de afgelopen week het aantal coronabesmettingen in Oosterhout flink is opgelopen van 71 op 6 oktober, 10.01 uur naar 160 besmettingen op 13 oktober, 10.00 uur. Ook is er de afgelopen week 1 Oosterhouter opgenomen in het ziekenhuis met corona. De afgelopen week zijn er geen Oosterhouters overleden aan COVID-19. De kans is overigens wel aanwezig dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt naar alle waarschijnlijkheid het werkelijke aantal besmette personen hoger dan wat hier genoemd wordt.

Landelijke cijfers

In alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen neemt het aantal meldingen van COVID-19 verder toe. De afgelopen week zijn er 43.903 positief geteste personen door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  gemeld. Ruim 16.000 meer dan in de week daarvoor, een stijging van 60%. Tot op heden is er nog geen effect te zien van de landelijke maatregelen die op 29 september zijn ingegaan. Het aantal meldingen van positief geteste personen toont nog geen stabilisatie.

Ziekenhuis- en IC-opnames

Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen (geweest), is landelijk gezien verder toegenomen. In de afgelopen week zijn er 1.114 ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen van COVID-19 patiënten door  stichting NICE geregistreerd. Dat is een toename van 40% in vergelijking 803 ziekenhuisopnames in de week daarvoor. Hetzelfde geldt voor het aantal mensen dat met COVID-19 op de Intensive Care is opgenomen. In de afgelopen week registreerde stichting NICE 192 nieuwe opnames op de IC. In de week daarvoor waren dit 122 opnames, een toename van bijna 60%

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden