Bevallen van een dochter in de auto ter hoogte van tuincentrum AVRI

Foto: Pixabay License / MarjonBesteman

Afgelopen vrijdag maakten Janneke en haar man Jos op de N629 ter hoogte van AVRI het ongelooflijke mee: een bevalling in de auto op weg naar het ziekenhuis.

Hele bevalling

Kersverse moeder Janneke vertelt haar verhaal aan onze collega’s van Dongen.Nieuws.nl: “We zijn vrijdag rond 17.30 uur vertrokken op weg naar het ziekenhuis in Breda, want ik had 3 cm ontsluiting en de vliezen waren gebroken. Ik had al een paar uren flinke weeën en de verloskundige gaf aan dat het moment gekomen was dat we naar het ziekenhuis moesten gaan, zodat daar de bevalling in alle rust zou kunnen gaan plaatsvinden.” Vanuit hun huis in De Beljaart in Dongen vertrokken Janneke en Jos richting Amphia ziekenhuis in Breda. De verloskundige reed er in haar auto achteraan. Tot zover verliep alles zoals je zou verwachten. Maar dat veranderde snel. “We waren zes minuten onderweg en iets voorbij het tuincentrum AVRI voelde ik dat het allemaal iets sneller ging dan gedacht. Ik voelde het hoofdje van de baby al!” aldus Janneke. De auto werd in een bocht aan de kant gezet. Na kort overleg met de verloskundige werd besloten om te draaien en zo snel mogelijk naar huis terug te keren om daar de bevalling te voltooien.

Keren op de Heistraat in de avondspits

Dat keren op de drukke Heistraat leidde tot enig onbegrip van de overige weggebruikers, die al seinend en hoofdschuddend de auto van Janneke en Jos passeerden. “Zij hadden natuurlijk geen idee wat er zich tijdens de drukke avondspits in onze auto allemaal afspeelde. Toen we eenmaal omgedraaid waren, ging het allemaal supersnel en ter hoogte van AVRI is Roos geboren. Jos zette de auto snel aan de kant. Daar stonden we dan, met onze alarmlichten in de berm tegenover mijn lievelingswinkel, met een baby.” zegt Janneke. “Gelukkig ben ik zelf super rustig gebleven en waren we een heel goed team in de auto samen” vervolgt Janneke. “We hebben snel doeken gepakt om Roos warm te houden en ik heb haar meteen aangelegd waarna we naar huis zijn gereden. Een dag later kwam eigenlijk pas het besef dat we wel iets heel bijzonders hadden meegemaakt. Al rijdend in de auto bevallen, zonder enige hulp… het is iets wat we van tevoren natuurlijk nooit voor mogelijk hadden gehouden.”

Kerngezonde dochter

Inmiddels is het enkele dagen later en is de rust in huis weergekeerd. Janneke en Jos genieten samen met zoontje Dax volop van hun kerngezonde dochter Roos. Ze denkt natuurlijk nog vaak terug naar de bizarre ontwikkelingen van afgelopen vrijdag. “Veel automobilisten zullen wel een en ander gedacht hebben toen ze vrijdag langs die auto reden die in de berm met knipperende alarmlichten stond. Misschien dat ze, nu ze dit lezen, een glimlach op het gezicht krijgen. Voor ons was het in ieder geval een spannende en vooral heel bijzondere ervaring en we zijn superblij en dankbaar dat het allemaal goed is afgelopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden