Na de Berenjacht nu lekker de straat op voor de Gluurpietenspeurtocht

Foto: Oosterhout Nieuws

Na de succesvolle Berenjacht in het begin van de coronaperiode is er nu een nieuwe coronaproof rage: de Gluurpietenpeurtocht!

Gluurpietjes

Veel Oosterhouters doen er inmiddels al aan mee want we zien steeds meer foto’s voorbij komen op social media. De nieuwe Gluurpietjes-rage. Het idee is dat mensen een sticker van een Gluurpietje op de ramen plakken zodat kinderen deze vanaf de straat kunnen zien. Ze kunnen ze dus tellen en eventueel opdrachten doen tijdens een coronaproof wandeling. Voor zo’n wandeling hoef je niet ver te gaan. Gewoon een klein rondje door de wijk is op deze manier al een stuk leuker. En kinderen hebben echt het idee dat ze er even uit zijn geweest. Het is spannend en leuk en kost dus energie. Ze worden er blij van!

Spelregels

De wandeling wordt dus leuk door te zoeken naar de Gluurpietjes. Maar er zitten natuurlijk wel een paar regels aan. Aangezien een wandeling in de open lucht nog mogelijk is, gaan veel mensen een blokje om. Kies daarom een moment dat het rustig is op straat. Dat is niet altijd makkelijk in te schatten, maar probeer het toch te doen. Ga ook niet naar plekken waar veel mensen komen. Kom je dan toch nog iemand tegen? Houd dan minimaal 1,5 meter afstand. En verklap natuurlijk niet waar de Gluurpietjes zitten! Zorg daarbij ook dat je alleen met je eigen gezin op pad gaat en zoek geen andere mensen op. De richtlijnen van het RIVM gelden ook voor dit spelletje.

Gluurpietenspeurtocht

Ga jij met je kinderen op Gluurpietenspeurtocht? Maak het dan nog leuker met de onderstaande opdrachten:

 • Bij het eerste Pietje hinkel je naar het volgende huis
 • Bij het tweede Pietje doe je een Pietendansje
 • Bij het derde Pietje zing je een Sinterklaasliedje
 • Bij het vierde Pietje blijf je 5 tellen op je rechterbeen staan
 • Bij het vijfde Pietje maak je 5 sprongen zoals het paard van Sinterklaas
 • Bij het zesde Pietje zwaai je naar de volgende persoon die je tegen komt
 • Bij het zevende Pietje rijm je twee zinnen aan elkaar
 • Bij het achtste Pietje wandel je voetje voor voetje naar het volgende huis
 • Bij het negende Pietje blijf je 5 tellen op je linkerbeen staan
 • Bij het tiende Pietje wandel je achteruit tot het volgende huis
 • Hierna start je weer bij het eerste Pietje

Plak ook een Gluurpiet op je raam!

Bij deze dan ook meteen de oproep aan heel Oosterhout om een Gluurpietje op je raam te plakken. Hiervoor heeft TotalPrint een serie stickers ontwikkeld die je via de onderstaande link direct kunt bestellen. Een tekening van een Piet mooi inkleuren en achter de ruit plakken kan natuurlijk ook. Als het maar voor kinderen zichtbaar is vanaf de openbare weg. Oosterhout Nieuws heeft deze actie overigens niet verzonnen, maar opgepikt uit social media. Wij hopen hiermee de actie in Oosterhout bekend te maken onder een breder publiek en hiermee de kinderen in deze vreemde tijden toch een Sinterklaasgevoel mee te geven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden