Poppy’s organiseert coronaproof editie van de Lichtjesavond op 20 december

Lichtjesavond op de begraafplaats
Foto: Oosterhout Nieuws

Inloophuis Poppy’s organiseert de traditionele Lichtjesavond dit jaar niet op de begraafplaats, maar volledig coronaproof bij jou thuis.

Lichtjesavond

Sinds 2005 wordt vlak voor kerstmis op de Begraafplaats Leijsenakkers de Lichtjesavond georganiseerd. Op deze avond plaatsen familieleden, vrienden en belangstellenden brandende kaarsjes op de graven van hun dierbaren als een warme persoonlijke herinnering. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om een dergelijke avond op de begraafplaats te organiseren, dus bedacht Inloophuis Poppy’s een coronaproof alternatief.

20 december 2020 om 20.20 uur

Je kunt natuurlijk op ieder moment een kaarsje aansteken, maar hoe mooi zou het zijn als heel Oosterhout vanuit thuis een kaarsje opsteekt op 20 december 2020 om 20.20 uur. Zo zijn we toch in verbinding met elkaar, al is het op afstand. Je kunt voor de kaars een speciale kaarsenzak kopen. Een kaarsenzak is een papieren zak waar je een kaarsje in kunt zetten voor een dierbare overledene. Je kunt de kaarsenzak zelf beschilderen, beschrijven of een kant-en-klare kaarsenzak kopen die is gemaakt door een van de vrijwilligers van Poppy’s.

#Lichtjesavond2020

Je kunt de kaarsenzak neerzetten op de plek waar jij wilt. In jouw huiskamer, bij het kerstdiner of op een zelfgekozen tijdstip op de begraafplaats. Wat bij jou past in deze situatie. Zo is jouw overleden dierbare toch een beetje aanwezig én je steunt het goede doel. Want iedere verkochte kaarsenzak brengt 2,50 euro op voor het inloophuis, waar mensen terecht kunnen die worden geraakt door kanker. Een foto van jouw kaarsje mag je op Facebook of Instagram plaatsen onder hashtag #Poppys en #Lichtjesavond2020.

Koop een kaarsenzak

Je kunt een kaarsenzak kopen bij Poppy’s aan de Mathildastraat 69 Dit kan op zaterdag 28 november (10.00 – 12.00 uur), woensdag 9 december (14.00 – 16.00 uur), zaterdag 12 december (10.00 – 12.00 uur) of woensdag 16 december (14.00 – 16.00 uur). Er kan alleen contactloos worden betaald, dus via de pin. Helaas kunnen er slechts twee personen per keer naar binnen om af te rekenen, maar om wachtrijen te voorkomen kun je meteen al een mooie zak uitzoeken. Thuisbezorgen is helaas niet mogelijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden