Mysterieuze ‘monoliet’ nu ook opgedoken in Oosterhout bij Galvanitasfabriek

Foto: E. Roovers

De afgelopen week doken ineens overal ter wereld mysterieuze monolieten op. Ook in Oosterhout is er vrijdagmorgen een gespot.

Mysterieuze Monoliet

Een van onze lezers tipte ons dat er vrijdagmorgen ineens een mysterieuze monoliet is opgedoken op het terrein van de voormalige fabriek van Galvanitas aan het Wilhelminakanaal. Deze week doken overal ter wereld ineens soortgelijke kunstwerken op. Vaak lijken ze uit het niets ergens te worden geplaatst en zijn ze ineens ook weer weg. Eerder waren er al exemplaren opgedoken in onder andere de woestijn van Utah, op het Britse eiland Wight en dichter bij huis in Delft en het Limburgse Maasbracht.

Buitenaards cadeau?

Wie het object hier en op de andere plaatsen ter wereld heeft weggezet is niet bekend. Er wordt beweerd dat het zou gaan om een marketingstunt, een verwijzing naar de film ‘2001: A Space Odyssey’ of dat ze er door buitenaardse wezens zijn weggezet. Maar mogelijk is het werk van een internationaal kunstenaarscollectief. De 8-jarige Teun Roovers, die op het Galvanitasterrein woont, had al een voetbalchallenge bedacht: met een voetbal het ding raken. Wat denk jij? Laat je comments achter op onze Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen