Speelplekken Dommelbergen worden komend voorjaar opnieuw ingericht

Speelplek Tilanushof
Speelplek Tilanushof
Foto: Google Streetview

De speelplekken aan de Tilanushof en Zuiderbeemd-Kinderbeemd in de wijk Dommelbergen worden komend voorjaar opnieuw ingericht.

Speelplek Tilanushof

Het college heeft nieuwe ontwerpen vastgesteld van de speelplekken aan de Tilanushof (5 tot 14 jaar) en Zuiderbeemd-Kinderbeemd (0 tot 14 jaar). De ontwerpen zijn tot stand gekomen in overleg met de kinderen uit de buurt. In totaal hebben bijna zeventig kinderen gereageerd op de oproep om mee te denken. Aan de Tilanushof worden de bestaande speeltoestellen verwijderd, behalve het grote klimtoestel. De zandondergrond wordt vergroot, het asfalt wordt vervangen en daarop wordt een evenwichtsparcours op aangebracht.

‘Stuitersessie’

De kinderen hebben ook gevraagd om een basketbalpaal. Omdat basketbal mogelijk geluidsoverlast kan veroorzaken, wordt er met de kinderen een stuitersessie georganiseerd om te beoordelen of dan inderdaad hinder optreedt. Aan de Zuiderbeemd – Kinderbeemd worden nieuwe speeltoestellen geplaatst. De grondheuvels worden verwijderd en er worden rubberen doorgroeitegels aangebracht om de speelplek een groene uitstraling te geven. De tafeltennistafel en het voetbalveldje blijven gehandhaafd. De planning is om de twee speelplekken in het voorjaar van 2021 opnieuw in te richten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen