Joep Heinen presenteert zijn nieuwste boek ‘Meester Monster’

Foto: Kaft: Uitgeverij Levendig

Deze week verschijnt het nieuwste boek van de Oosterhoutse schrijver Joep Heinen met de naam ‘Meester Monster’.

Is Meester Monster wel een mens?

Als Joris verhuist, merkt hij dat groep 5 van Juf Joyce een erg leuke groep is. Nieuwe vrienden zijn snel gemaakt. Maar niet alleen Joris is nieuw. De school heeft opeens een vreemde nieuwe directeur, Spijkerhuijs. Groep 5 vindt hem zelfs een beetje griezelig. Allerlei dingen veranderen met zijn komst. Dan lijken ook veel kinderen zich anders te gedragen. Ze luisteren alleen nog maar naar de nieuwe regels van de directeur. Als ook in groep 5 kinderen in de ban komen van meneer Spijkerhuijs, gaan Joris en zijn vrienden op onderzoek. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek. Wat ze ontdekken over de nieuwe directeur is bijna niet te geloven. Is Meester Monster wel een mens?

Schrijver Joep Heinen

Joep Heinen (1974) werkt al ruim 20 jaar als leerkracht in het (Speciaal) Basis Onderwijs. Hier probeert hij elk individueel kind te begeleiden in de zoektocht naar zijn ‘speciale’ ik. Joep laat hierbij kinderen inzien dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn om het beste uit jezelf te halen. Ook prikkelt hij hen om op zoek te gaan naar bijzondere, verborgen talenten. Op school laat hij zijn leerlingen kennis maken met zijn verhalen, door uit eigen werk voor te lezen en te gebruiken in zijn lessen.

Illustrator Daan van Bommel

Daan van Bommel is kunstenaar, illustrator en animator. Veel van zijn talenten heeft hij ontwikkeld aan de kunstacademie, maar zijn creativiteit en liefde voor tekenen begon al in de klas bij meester Joep. Gelukkig was Joep het tegenovergestelde van Meester Monster. Als kind zocht hij altijd al naar de boeken met de mooiste illustraties. Toen hij van zijn oud-leraar de vraag kreeg om dit boek te vullen met zijn tekeningen, heeft hij meteen ‘JA!’ gezegd.

Koop lokaal!

Joep wil, zodra het weer kan en mag, een officiële boekpresentatie en signeersessie houden. Voor nu vraagt hij vooral aan iedereen om het boek lokaal te kopen bij een lokale boekhandel, zoals Het Verboden Rijk, The Read Shop, Boekhandel Bourgonje Zuiderhout of Bruna Arkendonk. Meester Monster kost 14,95 euro en het ISBN nummer is 9789491740954. Eerder verschenen van Joep Heinen de boeken: Club Zeven, Rode Mieren en De Vuurprins. Ook kon je in de Kiekerekie van dit jaar een kort verhaal van hem lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen