Menorah wint gesigneerd schaakbord bij online schoolschaaktoernooi

Foto: Basisschool Menorah

Groep 6/7 van Basisschool Menorah was de beste tijdens een online schoolschaaktoernooi en heeft hiermee een gesigneerd schaakbord gewonnen.

TataSteel Schaaktoernooi

Het TaTaSteel Schaaktoernooi in Wijk aan Zee is een van de grootste en sterkste schaaktoernooien ter wereld en bestaat al sinds 1938. In verband met de coronapandemie was deelname eerder dit jaar alleen weggelegd voor een selecte groep Grootmeesters.  In totaal kwamen 14 Grootmeesters uit de hele wereld in januari bij elkaar om tijdens dit toernooi te schaken. Onder hen wereldkampioen Magnus Carlsen. De winnaar van het TataSteel Schaaktoernooi 2021 was de jonge Nederlander Jorden van Foreest.

Online Schoolschaaktoernooi

Naast dit grote toernooi waren er ook nog toernooien voor amateurs en online toernooien voor schaakverenigingen en scholen. Groep 6/7 van basisschool Menorah deed aan dit online toernooi mee. Juf Sandra Willems van de Menorah: “Door de lockdown hadden veel leerlingen zin en tijd om te schaken. Ze waren zo fanatiek, dat ze zelfs tijdens de spellingsles nog doorgingen met schaken. Sommigen waren zo fanatiek dat ze tijdens de lunchpauze zelfs al begonnen!”

Gesigneerd schaakbord

De school die aan het einde van de week op zondag op de eerste plaats stond zou een schaakbord winnen met de handtekeningen van alle grootmeesters. Sandra: “Donderdagmiddag stonden onze leerlingen op de eerste plaats met 14 punten los van de nummer 2. Dit moesten ze nog wel tot zondag volhouden, maar de nummer 2 is niet meer in de buurt gekomen en dus was de eerste plaats veiliggesteld.” Deze week ontving de school hun eerste prijs, een schaakbord met de handtekeningen van de Grootmeesters. Margot: “Het is een prachtig bord dat een mooi plekje krijgt in de klas!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden