Eerste Oosterhoutse Ommetje brengt je langs tien (voormalige) kloosters

Foto: Gemeente Oosterhout

Op zoek naar een mooie wandeling voor de zondag? Loop dan het eerste Oosterhoutse Ommetje langs tien (voormalige) kloosters!

Oosterhoutse Ommetje

Op initiatief van Vastwel heeft wandelaar en oud geschiedenis docent Bert Oudenhoven samen met Hans Bellingwout en Walther Lightvoet (Stichting Culturele Werken) het eerste Oosterhouts Klooster Ommetje gemaakt. Dit ommetje leidt je langs tien (voormalige) kloosters in Oosterhout. Zo loopt je natuurlijk langs en door De Heilige Driehoek, maar kom je bijvoorbeeld ook langs het voormalig Jezuitencollege en het voormalig Sint Jozefgesticht.

Gesproken en geschreven uitleg

Dit Oosterhoutse Ommetje is een voorproefje van de lange afstandswandeling die het Brabants Kloosterleven ontwikkelt voor het Kloosterjaar langs de vele bewoonde kloosters in Brabant. De wandeling start en eindigt bij de Paulusabdij aan de Hoogstraat. Van alle 10 kloosters is ook een uitgebreide beschrijving gemaakt die je via de onderstaande links zowel kunt lezen als kunt beluisteren. Het Oosterhouts Ommetje is onderdeel van Vastwel, een initiatief van Leer – en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen