Mondmaskers leveren 700 euro op voor Rens Joosen Foundation

vlnr: Rens Joosen, Arno Meulendijks, Hans van der Grift, Astrid Vedder en Ad van Ginneken
Foto: Oosterhout Nieuws

De cheque van 700 euro wordt door de Rens Joosen Foundation gebruikt voor de aanleg van complete moestuintjes in Afrika.

Kaaiendonkse Mondmaskers

Eind oktober vorig jaar lanceerde de Oosterhoutse ondernemer en voormalig prins carnaval Arno Meulendijks zijn idee om mondmaskers te maken die waren voorzien van de Kaaiendonkse carnavalskleuren rood en groen en een grappige tekst. Het bleef echter niet alleen bij brainstormen, want Ad van Ginneken van TotalPrint pikte het idee op en richtte met zijn team in no-time een webshop in waar de mondkapjes online werden verkocht.

Rens Joosen Foundation

Zo vonden meer typisch Oosterhoutse bedrijven elkaar in deze actie. Naast verkopen via de webwinkel konden de mondmaskers ook fysiek worden gekocht bij Astrid Vedder van de Oosterhoutse Feestwinkel. De samenwerkende ondernemers besloten gezamenlijk dat een deel van de opbrengst tot aan Halfvasten ten goede zou komen van de Rens Joosen Foundation. In die periode werden er bijna 700 Kaaiendonkse mondmaskers verkocht!

Cheque van 700 euro

Afgelopen vrijdag werd, geheel coronaproof, een cheque van 700 euro uitgereikt door Arno, Ad en Astrid. Rens Joosen en Hans van der Grift van de Rens Joosen Foundation (RJF) namen de cheque dankbaar in ontvangst. RJF is in 2005 opgericht nadat een groep vrienden uit Oosterhout naar Zuid-Afrika reisden en daar de kraamkliniek van Hugo en Liesje Tempelman (van de Ndlovu Care Group) hadden bezocht. In deze kraamkliniek werden moeders met HIV behandeld zodat ze dit niet meer konden overdragen op hun ongeboren kind. Besloten werd om deze kraamkliniek financieel te ondersteunen en de Rens Joosen Foundation werd een feit.

Moestuintjes in Afrika

De Rens Joosen Foundation zal de cheque gaan besteden aan het opzetten van 35 complete moestuintjes in Afrika. Voor dit geld kopen ze dan niet alleen zaad en plantjes, maar ook materiaal zoals schoffels en kruiwagens om het land te bewerken. Op deze manier worden de omstandigheden van de kansarme bevolking in Afrika aanzienlijk verbeterd dankzij onze Kaaiendonkse Mondmaskers!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden