Inspirerende film ‘MOMENTEN van Tijd & Eeuwigheid’ is slotstuk van Vastwel 2021

Wim van den Donk
Foto: Screenshot film

Met Pasen voor de deur loopt Vastwel 2021 ‘van Tijd & Eeuwigheid’ op haar einde, maar laat nog een inspirerende film als slotstuk achter.

Wim van den Donk

Op verzoek van de priorin Maria Magdalena gaf Wim van den Donk op 23 maart een presentatie over Tijd & Eeuwigheid aan de leerlingen van het Frencken College en het Oelbert. Van den Donk was tot voor kort commissaris van de Koning in Noord-Brabant en is nu rector magnificus van Tilburg University. De leerlingen bevroegen hem over Tijd & Eeuwigheid, wat Covid voor positief en negatief effect heeft op de universiteiten en studenten en natuurlijk wat voor hem vasten is.

MOMENTEN van Tijd&Eeuwigheid

Omdat Wim van den Donk toch deze avond ‘vrij’ had in zijn agenda heeft hij met veel enthousiasme meegewerkt aan een unieke themafilm: ‘MOMENTEN van Tijd&Eeuwigheid’. De film wordt ingeleid door Jaap Oomen. Daarna volgt de film het ritme van een schooldag, de leerlingen, de lessen van beide scholen en een lezing en discussie van en met Wim van den Donk. In MOMENTEN van Tijd&Euwigheid is er muziek van leerlingen, is er een drie-generatie-gesprek over liefde, worden brieven en gedichten voorgelezen en nog veel meer.

Een leven lang leren

Oud-leerling van het Frencken Jeroen de Wit heeft deze inspirerende impressie gefilmd. In MOMENTEN van Tijd&Euwigheid zie we het belang van ‘een leven lang leren’, zowel in de school of universiteit en buiten (ook in de kroeg!) duidelijk naar voren komen. Je kunt deze film via de link onderaan dit artikel bekijken. Vastwel is een van de initiatieven van het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden