Amphia update: 60 coronapatiënten in behandeling waarvan 20 op intensive care

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Er worden momenteel 60 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 20 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 6 mei 2021 08:00 uur (tussen haakjes het verschil met 4 mei 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 60 patiënten (-4) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 20 (-2) op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Landelijke stand van zaken

Landelijk is het aantal nieuwe coronagevallen voor de derde dag op rij gedaald. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn er bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 6861 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er 424 minder dan woensdag. Vergeleken met vorige week donderdag gaat het om een daling van 435 positieve tests. Ook ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen is er nu sprake van een afname. In de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld 7.172 besmettingen per etmaal. Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 24. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Woensdag werden eveneens 24 overlijdens geregistreerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden