Zandsculptuur voorgesteld: De Sirenen van Vadim Grayadov

Foto: Martin van Heugten

De Expositie Zandsculpturen is woensdag t/m zondag zien in de Sint Antoniuskerk. We stellen graag een aantal kunstwerken voor.

Expositie Zandsculpturen

In de Sint Antoniuskerk kun je iedere woensdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur gaan kijken naar de Expositie Zandsculpturen. Oosterhout Nieuws is trotse mediapartner en stelt graag de kunstwerken en de makers ervan aan je voor. Martin van Heugten maakte de foto’s en Martine Huijbregts schreef de teksten.

De Sirenen – Vadim Grayadov

Het werk van de Russische Vadim Grayadov mag dan figuratief zijn, het verhaal achter de sculptuur gaat veel verder dan de mythe van de sirenen. De sirenen, vaak per abuis afgebeeld als zeemeerminnen, zijn bekend van het verhaal van de Griekse held Odysseus. De half-vrouwen, half-vogels (zie de vogelvormige golf onder de sirene op het sculptuur) lokken zeelui met hun onweerstaanbare gezang naar de kust, alwaar hun schepen op de rotsen te pletter slaan. Odysseus, bekend met deze verhalen, geeft zijn mannen opdracht hun oren vol te stoppen met was. Zelf laat hij zich vastbinden aan de mast, zodat hij zonder gevaar het prachtige gezang kan horen. Voor Grayadov staan de sirenen en de scheepswrakken die ze creëren symbool voor de liefde, en in hoeverre deze je leven kan veranderen. De roep van de liefde is zo sterk, dat deze niet te negeren is. Grayadov kan het weten: hij verhuisde zijn hele leven naar Rotterdam voor de liefde.

Zelf gaan kijken?

De Expositie Zandsculpturen is tot en met 27 februari 2022 te bewonderen in de Sint Antoniuskerk aan de St.Vincentiusstraat 113a en is leuk voor jong en oud. De expositie is geheel rollator- en rolstoelvriendelijk ingericht. Een kaartje voor deze expositie kost € 5,00 p.p. voor volwassenen inclusief kopje koffie of thee. Kinderen t/m 4 jaar gratis en € 2,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar inclusief bekertje ranja. Een passe-partout kost € 7,50. Hiermee kun je onbeperkt naar de expositie gaan kijken, met uitzondering van evenementen. Let op! De expositie is gesloten op maandag en dinsdag!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen