Zandsculptuur voorgesteld: Muziekinstrument van Radek Zivny

Foto: Martin van Heugten

De Expositie Zandsculpturen is woensdag t/m zondag zien in de Sint Antoniuskerk. We stellen graag een aantal kunstwerken voor.

Expositie Zandsculpturen

In de Sint Antoniuskerk kun je iedere woensdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur gaan kijken naar de Expositie Zandsculpturen. Oosterhout Nieuws is trotse mediapartner en stelt graag de kunstwerken en de makers ervan aan je voor. Martin van Heugten maakte de foto’s en Martine Huijbregts schreef de teksten.

Muziekinstrument – Radek Zivny

De Tsjechische Radek Zivny maakt al jarenlang abstracte sculpturen. Dus toen hij de opdracht kreeg om een sculptuur te maken in het kader van het thema ‘Er klinkt weer muziek in de kerk’, ging hij enthousiast aan het werk met een abstract ontwerp voor een muziekinstrument. Inspiratie vindt Zivny in de natuur, maar ook in zijn persoonlijk leven. Zivny is zelfverklaard hobbydrummer, dus dat er iets van slagwerk in zijn sculptuur moest komen, was al snel duidelijk. Het duurde dan ook niet lang voor Zivny contact had gelegd met lokale drummer Ron van Liemde (Music School Oosterhout), voor muzikale ondersteuning bij zijn sculptuur. Bijzonder is dat Zivny niet alleen zand heeft gebruikt voor deze sculptuur, maar ook bijvoorbeeld een ton, en kleinere metalen onderdelen. 

Zelf gaan kijken?

De Expositie Zandsculpturen is tot en met 27 februari 2022 te bewonderen in de Sint Antoniuskerk aan de St.Vincentiusstraat 113a en is leuk voor jong en oud. De expositie is geheel rollator- en rolstoelvriendelijk ingericht. Een kaartje voor deze expositie kost € 5,00 p.p. voor volwassenen inclusief kopje koffie of thee. Kinderen t/m 4 jaar gratis en € 2,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar inclusief bekertje ranja. Een passe-partout kost € 7,50. Hiermee kun je onbeperkt naar de expositie gaan kijken, met uitzondering van evenementen. Let op! De expositie is gesloten op maandag en dinsdag!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen