Zandsculptuur voorgesteld: Harmonie van Fergus Mulvany

Foto: Martin van Heugten

De Expositie Zandsculpturen is woensdag t/m zondag zien in de Sint Antoniuskerk. We stellen graag een aantal kunstwerken voor.

Expositie Zandsculpturen

In de Sint Antoniuskerk kun je iedere woensdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur gaan kijken naar de Expositie Zandsculpturen. Oosterhout Nieuws is trotse mediapartner en stelt graag de kunstwerken en de makers ervan aan je voor. Martin van Heugten maakte de foto’s en Martine Huijbregts schreef de teksten.

Harmonie – Fergus Mulvany

De sculptuur van de Ierse Fergus Mulvany is misschien wel het eerste werk dat bezoekers zien als ze de kerk binnenkomen. Pontificaal staat de sculptuur op de plaats van het oude altaar, iets waar Mulvany van tevoren geen rekening mee had gehouden. Wellicht was het design van de sculptuur heel anders geweest als hij had geweten van de afmetingen van het altaar, en de lichtval in dit deel van de kerk. Als hij aan het werk is, luistert Mulvany sowieso naar muziek, want muziek is voor hem een punt van focus in de gekte en het lawaai. Hij maakt zijn sculpturen zoals hij zijn geluidsprojecten maakt: hij mixt, monteert, voegt verloren stukken samen, creëert nieuwe strofen uit bestaande raadsels, zonder dat het resultaat van tevoren bekend is. Dat hij hier uiteindelijk twee hoofden zou maken met een harmonieuze ruimte in het midden, had Mulvany van tevoren niet bedacht.

Zelf gaan kijken?

De Expositie Zandsculpturen is tot en met 27 februari 2022 te bewonderen in de Sint Antoniuskerk aan de St.Vincentiusstraat 113a en is leuk voor jong en oud. De expositie is geheel rollator- en rolstoelvriendelijk ingericht. Een kaartje voor deze expositie kost € 5,00 p.p. voor volwassenen inclusief kopje koffie of thee. Kinderen t/m 4 jaar gratis en € 2,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar inclusief bekertje ranja. Een passe-partout kost € 7,50. Hiermee kun je onbeperkt naar de expositie gaan kijken, met uitzondering van evenementen. Let op! De expositie is gesloten op maandag en dinsdag!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen