Zandsculptuur voorgesteld: ‘De Muzen van Apollo’ van Sue McGrew

Foto: Martin van Heugten

De Expositie Zandsculpturen is woensdag t/m zondag zien in de Sint Antoniuskerk. We stellen graag een aantal kunstwerken voor.

Expositie Zandsculpturen

In de Sint Antoniuskerk kun je iedere woensdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur gaan kijken naar de Expositie Zandsculpturen. Oosterhout Nieuws is trotse mediapartner en stelt graag de kunstwerken en de makers ervan aan je voor. Martin van Heugten maakte de foto’s en Martine Huijbregts schreef de teksten.

De Muzen van Apollo – Sue McGrew

Soms vind je inspiratie in de zoektocht naar inspiratie. Zo kwam de Amerikaanse Sue McGrew uit bij deze sculptuur waarin de Griekse god Apollo en de muzen centraal staan. Met een thema dat zo multi-interpretabel was als dit (‘Er klinkt weer muziek in de kerk’) kon McGrew alle kanten uit. Vivaldi’s Vier Seizoenen, de Carmina Burana, de sirenen: alles kwam voorbij, maar hét idee wilde maar niet komen. Totdat McGrew zich realiseerde dat de negen Griekse muzen het aanspreekpunt van de kunstenaar zijn als deze om inspiratie en creativiteit verlegen zit. Het plan ontstond om de drie muzen uit de oudste mythen af te beelden: de muze van de schrijvers, de muze van de poëzie, en de muze van de muziek. En ook Apollo, die met zijn lier de inspiratie is van vele muzikanten, moest een prominente plek krijgen op deze sculptuur. En McGrew zelf is ook nog te zien: op de achterkant, gitaar spelend en zingend, wensend op inspiratie en creativiteit. Wie je muze ook is, McGrew hoopt dat zij de lege hoofden en harten van de bezoekers kan vervullen zoals ze haar vervuld hebben. 

Zelf gaan kijken?

De Expositie Zandsculpturen is tot en met 27 februari 2022 te bewonderen in de Sint Antoniuskerk aan de St.Vincentiusstraat 113a en is leuk voor jong en oud. De expositie is geheel rollator- en rolstoelvriendelijk ingericht. Een kaartje voor deze expositie kost € 5,00 p.p. voor volwassenen inclusief kopje koffie of thee. Kinderen t/m 4 jaar gratis en € 2,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar inclusief bekertje ranja. Een passe-partout kost € 7,50. Hiermee kun je onbeperkt naar de expositie gaan kijken, met uitzondering van evenementen. Let op! De expositie is gesloten op maandag en dinsdag!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen