Wordt Lotte of Marco de nieuwe Stadsfotograaf van Oosterhout?

Foto: Gemeente Oosterhout

Deze maand is de finale en kun je stemmen op jouw favoriet voor de titel Stadsfotograaf van Oosterhout. Wordt het Lotte of Marco?

Stadsfotograaf van Oosterhout

De wedstrijd voor het kiezen van de nieuwe stadsfotograaf is gestart in april van dit jaar. Uit de ontvangen aanmeldingen heeft een vakjury in de eerste ronde vijf kandidaten gekozen. Zij konden in drie deelrondes hun capaciteiten als fotograaf laten zien. Alle rondes stonden in het teken van het thema ‘Duurzaamheid’ en werden ook door de vakjury beoordeeld. Elke ronde viel een kandidaat af. Uiteindelijk zijn Lotte Vossen en Marco Broos overgebleven die door de jury genomineerd zijn voor de finale die duurt tot en met 30 september 2021.

Lotte Vossen (foto: Silvia Struik-Dohmen)

Finalist Lotte Vossen

Lotte is 33 jaar en woont met haar partner en twee kinderen van 2,5 jaar en 9 maanden in Oosterhout. Lotte doet mee met de wedstrijd omdat haar hart bij de fotografie ligt en het haar fantastisch lijkt om degene te zijn die Oosterhout in beeld gaat brengen. Lotte wil met deze foto’s haar creatieve kant laten zien. Voor haar is de wereld een groot speelveld. “Elke dag kom ik weer prachtige dingen tegen die het verdienen om gezien te worden”, zo vertelt Lotte. “Mijn oog voor detail en eigenschap om als vlieg op de muur te fungeren is, denk ik, de perfecte combinatie om de pracht en praal van Oosterhout in beeld te brengen.”

Marco Broos (foto: Silvia Struik-Dohmen)

Finalist Marco Broos

Marco is 55 jaar en een gepassioneerd fotograaf. Hij heeft ook deelgenomen aan de eerste editie van de wedstrijd waarin hij een serie over Bourgondisch Oosterhout maakte. Marco doet weer mee met de wedstrijd omdat hij graag Oosterhout op zijn manier wil laten zien. Van beroep is Marco slager bij de internationale horeca groothandel Hanos in Breda. Marco: “Ik hoopt als stadsfotograaf veel mensen te leren kennen en daarop met foto’s te reageren. Ik wil als stadsfotograaf Oosterhout op mijn manier laten zien en aantonen dat Oosterhout een fijne en leuke stad is. Kijk eens anders naar je eigen stad!”

Stemmen kan nu!

Je kunt op twee manieren stemmen op jouw favoriete stadsfotograaf. Ten eerste kun je jouw stem uitbrengen met een papieren stemkaart bij de expositie in Theek5 aan de Torenstraat. Je kunt echter ook digitaal stemmen via de linkjes onderaan dit artikel. Wanneer je op die link klikt opent WhatsApp een gesprek met een code. Deze dient als jouw stem wanneer je deze verstuurt. Hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. Je kunt stemmen tot en met 30 september en je kunt per persoon maar 1 stem uitbrengen. Op zondag 3 oktober wordt de winnaar van de verkiezing bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen