Ruim 300 mannen uit 1970 en 1971 hebben Abraham gezien tijdens Abrahamdag

Foto: Oosterhout Nieuws

Zaterdag 2 oktober kwamen er ruim 300 mannen van 50 of 51 jaar naar Oosterhout voor het vieren van hun Abrahamdag. En zij kunnen eerlijk zeggen dat zij Abraham hebben gezien! 

Abrahamdag 2021

In 1971 werd in België de BTW ingevoerd, gaat de Nasdaq van start en opent Walt Disney World Resort in Orlando, Florida opent haar deuren. En het is het jaar waarin de Abrahammen die gisteren door Oosterhout trokken werden geboren, evenals onder andere acteur Horace Cohen, programmamaker Peter van der Vorst en cabaretier Najib Amhali. Dit jaar was er sprake van een Abrahamdag XXL, want de mannen die geboren werden in 1970 waren dit jaar ook welkom, omdat vanwege de coronacrisis de Abrahamdag in 2020 geen doorgang kon vinden.

Cultureel programma

De ruim 300 ‘Brammen’ werden getrakteerd op een echt Oosterhouts programma, waarin cultuur centraal stond. Na het verzamelen in Theater de Bussel ging de hele club naar de Sint Jansbasiliek waar onder andere De Bruurs en harmonie voor de muziek zorgden en diaken Peter Hoefnagels en Abraham de mannen vertelden over de ‘eerste helft’ van het leven. Van daaruit ging een bonte stoet naar het Stadhuis waar zij door Burgemeester Mark Buijs ook vriendelijk werden toegesproken en welkom geheten in onze mooie stad.

Bourgondisch Oosterhout

‘Eerst eten’ zeggen ze in Oosterhout, dus ging na de lunch een optocht dwars door het centrum naar het Abrahambeeld bij het Slotpark. Met een grote opblaasbare Abraham voorop en muziek van onder andere de Pierewaaiers en de Jeugdhofkapel. De optocht eindigde uiteindelijk bij Stadstuin de Schelp waar de sage van Bombast werd verteld en er konden worden geproefd van het Bombast bier. Ook was hier een gezellige pubkwis onder leiding van quizmaster Jaap Oomen. Na een dinerbuffet in Theater de Bussel was er nog een feestavond met de feestband De Fik Erin en Staamp blies de succesvolle editie van Abrahamdag uit.

Iets voor jou?

Ben bij een man die werd geboren tussen 1 januari en 31 december 1972? Dan ben jij van harte uitgenodigd voor jouw Abrahamdag op 1 oktober 2022. Je kunt je nu alvast opgeven door je NAW gegevens te mailen naar [email protected] Deelnemen kost 80 euro per persoon. Henny Brandt was voor Oosterhout Nieuws bij Abrahamdag 2021. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen