Oosterhouts jongste museum MOYA heeft de deuren officieel geopend

Op 26 september heeft MOYA, het Museum Of Young Art in de oude Galvanitasfabriek, officieel haar deuren geopend.

Museum Of Young Art (MOYA)

MOYA is een nieuwe tentoonstellingsruimte voor jonge, hedendaagse kunst opgericht door Geert Kollau, Willem-Jan Brabers en Celia Hadeler. Gevestigd in een voormalige industriële loods begeleid MOYA kunstenaars die de kunstwereld in willen. Met transparantie als vertrekpunt en vanuit de idealistische overtuiging dat jonge, nog onbekende, kunst een plek verdient om gezien te worden, is MOYA een springplank voor hedendaagse kunstenaars. MOYA begeleidt de kunstenaar in zijn of haar carrière; MOYA motiveert, stimuleert, activeert en faciliteert. MOYA is de springplank die de kunstenaar de mogelijkheid geeft om de kunstwereld te betreden.

Kunst van 38 kunstenaars

Bij MOYA kun je het werk bewonderen van maar liefst 38 kunstenaars. Diversiteit staat hierbij centraal. Van schilderkunst, beeldhouwkunst en textielkunst tot fotografie en digitale kunst. Daarnaast stimuleert MOYA de aanschaf van jonge kunst bij haar bezoekers op transparante wijze; van elk tentoongesteld werk is de vraagprijs op haar website te vinden. Want, zo stelt MOYA, elke verkoop stelt de kunstenaar in staat nieuw werk te maken en zich door te ontwikkelen.

Meer informatie

MOYA is gevestigd in de oude Galvanistasfabriek aan het Wilheminakanaal-Zuid 104. De openingsdagen en -tijden zijn elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00-18.00 uur. Iedereen t/m 17 jaar kan MOYA gratis bezoeken, bezoekers van 18 jaar en ouder betaalt 10 euro entree. Tickets zijn via de onderstaande link direct te bestellen. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen