Oosterhouter Timmy de Smet loopt de 4x4x48 Challenge als voorbereiding op KiKa Extreme

Foto: Timmy de Smet

De 36-jarige Oosterhouter Timmy de Smet gaat in het weekend van 23 oktober geld ophalen voor KiKa door 48 uur lang iedere 4 uur 4 mijl te lopen.

Timmy de Smet

In het dagelijkse leven is de 36-jarige Timmy de Smet uit Oosterhout een duale student waarbij hij de hbo-opleiding Elektrotechniek volgt en 28-40u werkzaam is bij een elektrotechnisch bedrijf als ingenieur. Maar daarnaast is hij ook aan het trainen voor een full distance triatlon. Timmy: “In combinatie met het trainen wilde ik ook geld inzamelen voor KiKa. Daarvoor heb ik mij ingeschreven voor Ironman 70.3 West-Friesland op zaterdag 27 juni 2022. Om geld in te zamelen heb ik eerder onder andere windtunnel (indoor skydiving) coaching georganiseerd en een Backyard Ultra van meer dan 100km gerend. Tijdens dat laatste evenement heb ik meer dan 750 euro ingezameld. De teller staat ondertussen rond 2.000 euro, maar het doel is om het dubbele op te halen!”

Nieuwe uitdaging

Hij was dus weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Timmy: “Ik las over de 4x4x48 Challenge van David Goggins. Hierbij moet je iedere 4 uur 4 mijl (6,4km) lopen. En dat 48 uur lang. Dit zijn dus 12 rondjes van 4 mijl, goed voor een ongeveer 77 km in 2 dagen. Dit lijkt niet veel, maar het lastige is dat je telkens die rustperiodes hebt, maar niet voldoende om echt te slapen. Deze uitdaging zal starten op zaterdag 23 oktober om 3.00 uur om te eindigen op zondag 24 oktober.om 23.00 uur.

Van Utrecht naar Oosterhout

De meeste mensen starten en finishen een rondje thuis en gaan dan gedurende de rustperiodes lekker eten, douchen, huishoudelijke taken doen, een boek lezen of op bed liggen. Maar Timmy wil het anders aanpakken. Timmy: “Ik ga van het kinderziekenhuis in Utrecht (Prinses Maxima Centrum) naar mijn huis in Oosterhout gaan lopen. Dit maakt het veel zwaarder want ik kan thuis niet uitrusten, moet zelf bevoorrading meenemen en in een geleend busje rusten. Het is echter wel symbolisch voor de strijd die de kinderen moeten voeren. Eerst hard knokken (4 mijl lopen/chemotherapie ondergaan) en dan recupereren. Om dan weer te moeten knokken. Als alles goed gaat, eindig je uiteindelijk op je eindbestemming (thuis komen/genezen verklaard zijn).”

Steun Timmy

Uiteraard wil Timmy met deze challenge geld ophalen voor stichting KiKa. Het grootste gedeelte van de opbrengst gaat naar KiKa om de genezingskans naar 95% te vergroten. Help hem en KiKa met jouw donatie. Je kunt direct doneren via de onderstaande link en via de link daaronder kun je Timmy volgen tijdens de 4x4x48 challenge in het weekend van 23 en 24 oktober, maar ook in zijn voorbereidingen voor Ironman 70.3 West-Friesland op 27 juni 2022.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden