Sinterklaas komt niet aan bij het Lukwelpark, Pieten in paniek

Foto: Oosterhout Nieuws

Op zondag 21 november zet Sinterklaas weer voet op Oosterhoutse bodem. Maar dat zal dit jaar niet bij het Lukwelpark zijn…

Intocht Sinterklaas

Sinterklaas en de Pieten komen in Oosterhout de laatste jaren altijd met de Pakjesboot aan in het Lukwelpark. Daar worden ze ontvangen door de burgemeester en natuurlijk door alle kinderen uit Oosterhout en hun ouders. Er is muziek en dans en als de zeebenen van de Sint weer zijn gewend aan het land, dan klimt hij op Ozosnel en gaan ze met z’n allen op weg naar de Heuvel waar het feest verder gaat.

Verhaal over een verdwaalde dolfijn

Stichting CircusKunst heeft dit jaar voor de intocht een bijzonder verhaal bedacht om het allemaal weer spannend te maken. Het verhaal gaat over een ‘rivierdolfijn’ die in het kanaal zou zijn gespot. Hierdoor kan zelfs Sinterklaas niet aanmeren bij het Lukwelpark omdat hij het beest niet wil laten schrikken. Sinterklaas: “De Pieten zijn heel enthousiast om naar Oosterhout te gaan, dus die zijn heel druk met alle voorbereidingen. Zoeken jullie maar een andere plek in Oosterhout waar we naartoe kunnen varen om aan te nemen. Ik hoor het nog wel…”

Burgemeester Mark lost het op

“En wat doe je als er problemen zijn in Oosterhout? Dan bel je de burgemeester!” zo vertelt Nathalie van de organisatie. “En die gaat een nieuwe plek regelen waar de Pakjesboot kan aanmeren in Oosterhout. Dat kost even tijd, maar hij heeft beloofd alle informatie door te sturen zodra hij die heeft.” De intocht op zondag 21 november gaat dus door, maar de aankomst van de Pakjesboot zal ergens anders zijn dan bij het Lukwelpark. Op de Heuvel zal het in ieder geval groot feest zijn. Daar zijn de podiumbouwers en de mensen van het licht en geluid al volop bezig met plannen maken. Dat kun je alvast in je agenda zetten en de laatste informatie volgt hopelijk volgende week van burgemeester Mark Buijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen