Eerste kabelgoot voor elektrisch laden als pilot in gebruik genomen

Foto: Gemeente Oosterhout

Donderdagmiddag heeft wethouder Marcel Willemsen de eerste VPO-kabelgoot in onze gemeente geïnstalleerd aan de Talmalaan in de wijk Dommelbergen.

E-rijders

Elektrisch rijden is de toekomst. De gemeente Oosterhout juicht het gebruik van elektrische auto’s dan ook zeker toe. Helaas heeft niet iedereen met een elektrische auto ook de mogelijkheid om deze op eigen terrein op te laden. Het zomaar uitrollen van een laadkabel over de stoep is echter niet toegestaan, omdat het voor onveilige situaties kan zorgen. Zo is opladen voor sommige E-rijders dus een uitdaging.

VPO-kabelgoot

Om duurzame mobiliteit en elektrisch rijden te stimuleren, starten we daarom in november met een pilot voor deze E-rijders. Dankzij speciale stoeptegels met een kabelgoot kunnen zij dan gebruikmaken van een verlengd privaat oplaadpunt (VPO) om hun auto op te laden met stroom uit hun eigen zonnepanelen. De eerste VPO-kabelgoot in onze gemeente werd vanmiddag door wethouder Marcel Willemsen geïnstalleerd aan de Talmalaan in de wijk Dommelbergen.

Iets voor jou?

Voor deze gratis pilot zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, zo staat te lezen op de website van de gemeente. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Zet in deze e-mail ook je naam, adres en telefoonnummer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen