Sint Jansbasiliek in het rood verlicht tijdens #redwednesday

Foto: Rien van Noort

Door het rood aanlichten van de Basiliek Sint-Jan doet de de H. Catharinaparochie ook dit jaar weer mee aan de actie van Kerk in Nood om het recht op godsdienstvrijheid onder de aandacht te brengen.

#Redwednesday

De Sint Jan is een van ruim 100 Nederlandse kerken die vandaag aandacht vraagt voor de internationale actie #redwednesday. De meeste deelnemende kerken zijn rood aangelicht, anderen doen mee met gebed tijdens de Heilige Mis, een vesper- of gebedsviering. Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood: “Godsdienstvrijheid is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof.”

Wereldwijde aandacht

Een belangrijk aspect van #RedWednesday is het wereldwijde karakter. In 2020 wist RedWednesday ruim 400 miljoen mensen wereldwijd bewust te maken van dit vergeten mensenrecht. In Nederland deden maar liefst 119 kerken mee. De 23 nationale kantoren van Kerk in Nood hebben honderden kerken, synagogen, moskeeën en overheids-gebouwen bewogen tot acties van solidariteit. #RedWednesday is als schreeuw om aandacht voor godsdienstvrijheid amper te negeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden