Blog Burgemeester: “mooie momenten”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, mooie momenten

Wetende dat het er voor ons allen weer niet makkelijker op wordt, wil ik u vragen om weer een beetje extra op elkaar te letten. Hoe dan ook moeten we het echt samen zien te redden. Dus moeten we vooral weer in de modus van bedenken wat wél allemaal kan en vooral daar van genieten met elkaar. Een beetje geluk zit soms in hele kleine dingen en is vaak heel dichtbij.

Overdag is er nog van alles te doen in onze mooie stad en dorpen. De horeca is geopend en de winkels zijn in deze tijd van het jaar misschien wel het meest gevuld en het mooist opgemaakt. Ook een lekkere lunch bij één van onze plaatselijke restaurants is een heel goed alternatief voor een avondlijk diner. Uiteraard kan een diner ook weer worden bezorgd of afgehaald bij onze eigen ondernemers. Ook een heerlijke uiterlijke verzorging bij een van onze kappers of andere verzorgingsspecialisten is nog mogelijk. Leg jezelf een beetje in de watten door vooral gebruik te maken van dit soort heerlijke belevingen. Zo helpen we ook elkaar een beetje. Shop lokaal!

Nog een leuke aanrader is om eens een keer te gaan kijken bij de Houtse Linies. Daar zijn Christel en ik op uitnodiging van Miranda en Jan van Bracht geweest. Vanuit het dorp Den Hout hebben we via de polder een mooie wandeling gemaakt naar het noordelijkste puntje van onze gemeente. Net onder de snelweg liggen daar prachtige vestingwerken die verwilderd en begroeid zijn door natuur. We hadden natuurlijk weer een keer geluk. Miranda had speciaal voor ons Joske (Jos) Verhoef geregeld. Hij is mede-eigenaar van Boerengolf de Houtse Linies. Hij had speciaal voor ons een heel leerzaam verhaal over de Zuiderwaterlinie, en de Houtse linies in het bijzonder, in elkaar gezet. Daarnaast heeft hij met zijn metaaldetector ontzettend veel mooie vondsten gedaan in het landschap rondom de linies en die mochten we bekijken. Daarna hebben we met hem over de linies gelopen en was het voor ons een ware ontdekking. Bedankt Jos!

Vanaf de linies zijn we met Miranda en Jan doorgelopen naar een eendenkooi net over de gemeentegrens bij Den Hout in Terheijden. Een oom van Jan verricht daar met zijn vrienden vrijwilligerswerk. De herfstkleuren, het najaarslicht en de prachtige waterrijke natuur zijn werkelijk adembenemend. Na een rondleiding kregen we van Miranda nog een lekker Oosterhouts likeurtje van de kaneelstok. Nadat we ook Jan bedankt hadden, zijn we gezellig terug gewandeld. Het was een hele mooie dag.

U ziet het; er is nog zoveel moois met elkaar te beleven in onze stad, dorpen en natuur. Ga op zoek naar wat wel kan op dit moment en u zult soms werkelijk versteld staan.

Oosterhout meer voor elkaar!
Burgemeester Mark Buijs”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen