Oosterhoutse Voedseltuin gaat van start aan de Domeinweg in de Oranjepolder

Foto: Pixabay License / jokevanderleij8

Stichting Voedseltuin Oosterhout heeft een perceel aan de Domeinweg in de Oranjepolder toegewezen gekregen om van start te gaan.

Oosterhoutse Voedseltuin

Naast de IVN en volkstuinenvereniging zal binnenkort de Oosterhoutse Voedseltuin van start gaan aan de Domeinweg in de Oranjepolder. De stichting heeft inmiddels ook al een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van opslag van tuinmateriaal. Peter van der Kraan, voorzitter van Stichting Voedseltuin Oosterhout: “Nu de contouren van de beoogde locatie steeds duidelijker worden gaan we snel de buurt informeren over onze plannen. Ook hopen we nog meer vrijwilligers te krijgen om met ons mee te helpen.”

Burgerinitiatief

De Voedseltuin is een burgerinitiatief van vrijwilligers, dat is omarmd door de gemeente Oosterhout. Zo kreeg de stichting eerder al subsidie van de gemeenteraad en nu stelt de gemeente dus ook een stuk vruchtbare grond ter beschikking voor dit initiatief. In de voedseltuin zal groente en fruit verbouwd gaan worden dat naar de Goederenbank De Baronie gaat. De Voedseltuin wil gezonde voeding voor iedereen beschikbaar maken en de Voedselbank in het bijzonder. Daar zijn momenteel zijn er zo’n 250 gezinnen (ongeveer 600 monden) te voeden. Daarnaast gaat de Voedseltuin dagbesteding bieden waar respect, waardering en presteren naar eigen kunnen een belangrijke rol spelen. Verder zijn educatie voor jong en oud en het stimuleren van duurzame en biologische tuintechnieken belangrijke thema’s.

Grote moestuin

Zodra de buurt geïnformeerd is en de vergunning definitief is, kan de tuincommissie van start. Deze maakt een teeltplan en gaat -samen met vrijwilligers- het perceel inrichten en gereed maken. Het doel is om in maart/april het eerste pootgoed te kunnen zetten. Iedereen die het leuk vindt om in deze grote moestuin te komen werken, kan zich opgeven. Daarnaast zijn donaties zijn altijd welkom op IBAN NL38RABO 0353 3486 43 t.n.v. Stichting Voedseltuin Oosterhout. Mail voor meer info naar: [email protected] of kijk op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen