Versoepeling coronaregels: Winkels, kapsalons en sportscholen weer open

Arendshof II
Foto: Gemeente Oosterhout

Premier Rutte en nieuwe minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) hebben vrijdag tijdens een persco versoepelingen aangekondigd.

Versoepelingen coronaregels

Winkels mogen vanaf zaterdag weer open. Wel moeten ze de komende tijd om 17.00 uur hun deuren weer sluiten. Daarnaast moeten klanten ook nog altijd 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen en mag er maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Ook heeft het kabinet vrijdagavond ook voor andere sectoren versoepelingen aangekondigd. Zo mogen kappers, nagelstudio’s, sekswerkers en mensen met andere contactberoepen weer tot 17.00 uur aan het werk.

Sport, kunst en cultuur

Alle sportactiviteiten en kunst- en cultuurbeoefening (bijvoorbeeld muziek, toneel en dans) binnen en buiten zijn ook weer mogelijk. De deuren van de sporthallen, gymzalen en sportscholen zullen dus ook opengaan. Onder andere de horeca, musea, bioscopen en theaters moeten nog dicht blijven. Het kabinet bekijkt op 25 januari opnieuw of de coronamaatregelen daarvoor kunnen worden versoepeld. Essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen, mogen openblijven tot 20.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen