Gemeente geeft tijdelijke vergunning activiteiten moskee in pand aan de Meerpaal

Huidige moskee aan de Klappeijstraat
Huidige moskee aan de Klappeijstraat
Foto: Google Streetview

De gemeente heeft een tijdelijke vergunning gegeven aan de Stichting Ahmet Yesevi Moskee voor het gebruik van de dependance aan de Meerpaal 20.

Ahmet Yesevi Moskee

De Stichting Ahmet Yesevi Moskee heeft eerder een bedrijfspand gekocht aan de Meerpaal 20. Nadat dit pand is aangekocht werd het feitelijk in gebruik genomen als dependance voor de moskee aan de Klappeijstraat. Het uiteindelijke doel van de aankoop van deze locatie is de vestiging van de moskee. Omdat het naar verwachting een paar jaar duurt voordat er een nieuwe moskee is gerealiseerd, heeft het college met een omgevingsvergunning voor drie jaar geformaliseerd dat het pand momenteel gebruikt wordt voor activiteiten van de moskee.

Gebed alleen aan de Klappeijstraat

Deze activiteiten bestaan o.a. uit vergaderen, koken en opslag van spullen. Het gebed vindt alleen plaats aan de Klappeijstraat. Het college maakt hiervoor gebruik van haar afwijkingsbevoegdheid. Daarnaast heeft het college besloten dat er een bestemmingsplanprocedure gevolgd wordt voor de definitieve situatie. De raad wordt hierover per brief geïnformeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen