Blog Burgemeester: “genieten!”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, genieten!

Genieten! Dat deden vele Oosterhouters deze week. Ik zag dat toen ik afgelopen week door de stad liep om naar de raadsvergadering gaan. De vergadering van dinsdag had een behoorlijke agenda, dus moesten we een deel hiervan op woensdag behandelen. De wandeling op de dinsdag had een totaal andere sfeer dan die van woensdag. Eigenlijk was het een verschil van dag en nacht. Meestal loop ik door de Wilhelminalaan via ‘knooppunt Trommelen’ richting het Bouwlingplein om vervolgens via de Heuvelstraat op de Heuvel te komen. En ondanks de prachtige sfeerverlichting die daar nog iedere avond brandt, was het er de laatste tijd op een enkele fietskoerier na volledig uitgestorven.

Maar woensdag, toen ik dezelfde tocht opnieuw te voet maakte, was er een duidelijk verschil. Bij alle restaurants op de Heuvel brandden er lampen. Dit bracht al veel meer sfeer dan de weken ervoor. Maar wat me ook echt een goed gevoel gaf was dat er niet alleen licht maar ook veel mensen te zien waren achter de ramen. Waarschijnlijk inwoners, die naar goed Oosterhouts gebruik direct na de heropening van de horeca de slogan ‘eerst eten’ kracht bij wilden zetten. Het zag er echt meteen weer heel gezellig uit. En dat was ook aan de vrolijke gezichten goed af te lezen.

Aangezien eten veel meer is dan heerlijk voedsel nuttigen alleen, willen de Oosterhouters er direct op uit. Voor hen is gezamenlijk eten namelijk een sociaal treffen. Het ontmoeten van elkaar onder zeer gastvrije en gezellige omstandigheden. En dat is van het allergrootste belang. Bij zo’n diner ontstaan nieuwe liefdes en vriendschappen of die worden op zijn minst aangehaald. Bij zo’n maaltijd smeedt men plannen voor vakanties, ondernemerschap of misschien wel de verre toekomst. In een goede gastvrije sfeer ligt de basis voor veel mooie en goede toekomstige zaken. Wat is het fijn – en zeker door ons allen gewenst – dat het allemaal weer kan.

Vorig weekend had ik het er met Christel al over gehad dat we, zodra de restaurants open zouden mogen, direct een tafel zouden boeken voor zes personen. Wat zou het leuk zijn om na al die tijd een keer heerlijk met de jongens en aanhang in een Oosterhoutse gelegenheid te gaan eten. Zaterdag was het dan zo ver en wat hebben wij toch enorm van het eten, de gastvrijheid, de ambiance en vooral ook van elkaar genoten.

We hebben geen heel grote plannen gemaakt en niet te ver de toekomst in gekeken. Wel hebben we het plan opgevat om dit veel regelmatiger te gaan doen. Want Oosterhout smaakt eigenlijk altijd naar meer!

Oosterhout meer voor elkaar!
Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen