Dorst neemt afscheid van Harry Claassen, een tuinder met grote staat van dienst

Foto: Harry Claassen

Afgelopen woensdag heeft in een overvolle H. Marcoenkerk de uitvaart plaatsgevonden van de vorige week vrijdag overleden Harry Claasen (80).

Afscheid Harry Claassen

De Parochiekerncommissie H. Marcoenkern van de H. Catharinaparochie stuurde ons de volgende necrologie toe: “Als tuinderszoon is hij in 1967 samen met zijn vrouw Lies een eigen tuinderij gestart aan de Baarschotsestraat in Dorst. Samen en later met hun 4 kinderen hebben ze hard gewerkt om een welvarend bedrijf neer te zetten. Tomaten, en later het kweken van diverse bloemen, was hun lust en leven.
Binnen de tuinderijwereld vervulde hij op jonge leeftijd al verscheidene bestuursfuncties.

Enorme inzet voor Dorst

Naast het werken in de eigen tuinderij en de bestuursfuncties in deze wereld heeft Harry zich vele jaren onbaatzuchtig ingezet voor zijn dorp Dorst. Zijn sociale beleving was enorm. Toen hij in de Stuurgroep Dorst en gemeenteraad van Oosterhout zitting had wisten velen hem te vinden als ze iets gedaan wilden krijgen. Vele ideeën die daadwerkelijk gerealiseerd zijn komen uit zijn koker. We noemen hier alleen maar de mooie dorpsfestiviteiten en het verfraaien van ons dorp met het beeld van de man die met zijn geit naar de bokkenstal gaat. Harry was een welbespraakte man die op de achtergrond bleef doch een ieder kende zijn verdiensten.

Vitale kerkgemeenschap

Meer dan 10 jaar is hij ook actief lid geweest van de Parochie Kern Commissie van de H. Marcoenkern van de H. Catharinaparochie. Zijn kennis en vaardigheden heeft hij ingezet en er mede voor gezorgd dat Dorst vandaag de dag een vitale kerkgemeenschap is. Een man van daden die wist te denken in oplossingen. Zijn passie was de door hem in 2000 opgerichte dinsdagochtendploeg. Met een groep vrijwilligers doen zij verscheidene werkzaamheden in en rond de kerk, pastorie en kerkhof. Op een ongedwongen wijze wist Harry iedereen mee te krijgen om klussen te klaren. Deze groep is er voor elkaar in goede en minder goede tijden.
Door zijn uitgebreide netwerk en contacten zorgde hij voor materiaal en sponsorgelden. Zijn adagium was “Het maakt niet uit wat ge weet, belangrijker is wie ge kent”.

Echte kameraad

Voor velen is een echte kameraad heengegaan. Zijn hobby was zijn kasje waarin hij groentes en bloemen kweekten. Daarnaast ook druiven en nectarines. Wanneer anderen nog moesten zaaien was hij al aan het oogsten. Een ware tuinder die planten tot volle wasdom wist te brengen. Iedereen wist hij te verblijden met een prachtige tros druiven. Als eerbetoon hebben zijn kleinkinderen zijn kist beschilderd met druiventrossen.
Harry was een markante Dorstenaar. Een persoon met een aanstekelijke opgewektheid. Als hij binnenliep kwam er ook een persoonlijkheid binnen. De dankbaarheid voor zijn verdiensten heeft hij mogen ervaren bij het uitdragen uit de kerk. Een erehaag en luid applaus zijn hem ten deel gevallen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen