Gemeente Oosterhout speelt weer mee in het NK Tegelwippen

Foto: Gemeente Oosterhout / Casper van Aggelen

Zeker 100 Nederlandse gemeenten, waaronder de gemeente Oosterhout, treffen elkaar weer tijdens het NK Tegelwippen. Wint Oosterhout de Gouden Schep of de Gouden Tegel?

Te weinig groen

In de 32 grootste gemeenten (100.000 inwoners of meer) voldoet 53% van de buurten niet aan het criterium van 75㎡ groen per woning. Meer dan de helft van de buurten in deze steden is dus ‘versteend’, terwijl groen juist zo belangrijk is bij extremer weer. Ook in particuliere voor- en achtertuinen liggen de kansen voor het oprapen. Uit onderzoek van Cobra GroenInzicht blijkt dat bijna de helft van het tuinoppervlak in Nederland versteend is.

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd en loopt tot en met 31 oktober. Ruim 100 gemeenten hebben zich aangemeld voor het Nederlandse kampioenschap. Wethouder Arnoud Kastelijns wil fanatiek aan de slag: “Vorige keer wonnen we van de gemeente Altena en eindigde Oosterhout in de top 3 van 81 deelnemende gemeenten. We gaan nu alles op alles zetten om eerste te worden!”

De Gouden Schep of Tegel

De gemeente die de meeste tegels per 1000 inwoners wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten. Wethouder Kastelijns: “Ik roep de inwoners van Oosterhout en de kerkdorpen op om hun gewipte tegels in te voeren op www.nk-tegelwippen.nl op weg naar de overwinning. Want samen is Oosterhout meer voor elkaar!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen