Gouden gemeentespeld voor Geert Ligtvoet

Foto: Gemeente Oosterhout

Geert Ligtvoet heeft afgelopen zondag na zo’n 45 jaar (bestuurlijke) betrokkenheid afscheid genomen van de Stichting Abrahamorgel.

Oprichting JuniorKamer

Geert Ligtvoet was in de jaren zeventig betrokken bij de oprichting van de JuniorKamer Oosterhout (nu: JCI Oosterhout). Bij het oprichten van een nieuwe JuniorKamer hoorde een oprichtingsproject. Dat werd de restauratie van het Abrahamorgel. Ligtvoet was van begin af aan bij dit project betrokken. Toen de Stichting Beheer en Exploitatie Abraham-Orgel werd opgericht bleef hij achter de schermen meedraaien als technische man.

Bestuursfuncties

In april 2006 werd hij vervolgens secretaris van de stichting. In de laatste jaren heeft hij zich extra ingezet voor het Abrahamorgel, bijvoorbeeld toen een nieuwe orgeldraaier moest worden gevonden en bij de realisatie van de nieuwe stalling in het Brabants Museum Oud-Oosterhout. Geert Ligtvoet was verder in de jaren ’60-’70 zo’n 15 jaar actief als lid van de Raad van XI en voerde voor de carnavalsstichting tal van werkzaamheden uit. Met deze activiteiten heeft Geert Ligtvoet zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Locoburgemeester Marcel Willemsen speldde hem daarom zondagmiddag de gouden gemeentespeld op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen