Oude-Mannen-van-Nu, zoeken Jonge-Meisjes-van-Toen!

Foto: Waskruizen

Waar zijn ze gebleven, de Poeziealbums? Elk Meisje-van-Toen had er wel een. Om die Poeziealbums én die meisjes van toen gaat het op 8 mei in Stadstuin De Schelp.

Poeziealbum

Herinneringen maken het leven van weleer vaak mooier dan dat het ooit geweest is. Zoveel is wel duidelijk, maar ondanks dat, bestaat bij ons de stellige overtuiging dat in de jaren 50-60-70 van de vorige eeuw elk meisje wel een Poeziealbum had. Ouders, Opa’s & Oma’s, tantes, de buurvrouwen, ze schreven er in én vriendinnen, heel veel vriendinnen. Een echt meisjesdingetje; jongens hadden er geen en werden ook nauwelijks uitgenodigd om erin te schrijven, maar dat terzijde. Die albums moeten toch ergens gebleven zijn. Allemaal weggegooid of op de brandstapel lijkt ons onwaarschijnlijk. Op zolder in de oude doos, misschien?

Waskruizen

En de oude mannen van nu? Dat zijn de heren van het gezelschap RKMOGB&Z. Een scherpe toeschouwer ontdekt hier enige overeenkomst met de leden van de Waskruizen. Ze waren ooit lid van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’ Askruizen, hingen hun blaasinstrument aan de wilgen en kozen enthousiast voor een ander, voor een aantal een nieuw, instrument … en dat is soms nog goed te horen …. Maar net als in hun vorige leven beschouwen ze zichzelf als een culturele minderheid en overgieten het leven van alle dag rijkelijk met de Vastenavondsaus.

PoezieMANia

Elf Meisjes-van-Toen hebben zich intussen aangemeld! Zij lezen voor uit hun Poeziealbum en RKMOGB&Z zorgt voor de muzikale omlijsting, met min of meer bekende liederen waarin meisjes van altijd bezongen worden. In de film PoezieMANia, die in de zijlijn op de Tv-schermen meedraait, zoekt Zofie, de dochter van een stinkend rijke Oesterkweker, wanhopig en vol ongeduld naar een minnaar die ook nog eens belangstelling moet hebben voor haar Poeziealbum! Dat juist híj in haar Poezie schrijft is voor Zofie het ultieme geluk; een levensvervulling! De minnaar denkt daar anders over …

Meer informatie

Op naar een bijzondere middag in de Stadstuin waar iedereen welkom is, en zoals altijd: bloempjes verwelken, scheepjes vergaan, maar onze liefde blijft altijd bestaan. De seizoensopener van Stadstuin de Schelp en de opening van de beeldententoonstelling beginnen op zondag 8 mei om 15.00 uur. De entree is zoals gebruikelijk gratis, maar wie wat kan missen mag een vrije gift doen. Stadstuin de Schelp, Parkeerterrein De Vijzel aan de Sint Janstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen