Blog Burgemeester: “de parels van Oosterheide”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, moeders

De laatste dagen ben ik veel in Oosterheide geweest. En hoewel ik de wijk regelmatig bezoek dan ook nog eens op plekken waar ik, en dat moet ik eerlijk bekennen, nog nooit was geweest. Oosterheide is een prachtige wijk met gemiddeld relatief jonge inwoners, dus een wijk waar een goede mix is van oud en jong. En dat biedt een extra positief perspectief voor de toekomst als het gaat over toekomstige vraagstukken over zorgen voor en omkijken naar elkaar.

Bij een wijk van de toekomst horen ook de faciliteiten voor ontmoeting en ontspanning voor jong en oud. In de toekomst wordt de Bunthoef samen met onze partner Thuisvester vervangen. Een belangrijke plek voor de wijk, waar ontzettend veel wordt ondernomen met en door inwoners van de wijk. Om elkaar te ondersteunen, leuke dingen te doen of gewoon lekker elkaar te ontmoeten. Dit en nog veel meer is er naast een vestiging van Theek 5 (de bibliotheek) te beleven. Je moet er echt eens een keer langs gaan om jezelf te laten verrassen door het geweldige team en de vrijwilligers die daar dagelijks bezig zijn.

Soms staan faciliteiten onder druk vanwege de capaciteit of vanwege de staat waarin ze verkeren. Het is dan vaak van belang dat ze behouden blijven voor de inwoners en de wijk. Soms staat de gemeente daar voor aan de lat en soms anderen of is het een gezamenlijke opdracht. Eigenlijk is een goede samenwerking hierin altijd nodig. Dit weekend ben ik bij de opening van twee voorzieningen geweest. De één was vernieuwd en de andere nieuw, maar beiden in de wijk Oosterheide.

Het eerste bezoek was bij scouting Erasmus. Het scoutinggebouw was door één van onze lokale aannemers gerenoveerd. Aannemer Gorisse, maatschappelijk betrokken, had het risicovolle karwei aangenomen. Wethouder Dees Melsen opende de accommodatie met een klinkende toespraak over meer voor elkaar en hees daarna samen met een aantal jonge scouts tegelijkertijd drie vlaggen als openingshandeling. Erasmus is Brabants grootste scoutingclub en zorgt ervoor dat zo’n 350 jongens en meisjes heel veel plezier hebben op een prachtig terrein. Dat mede dankzij de inzet van veel ouders en vrijwilligers.

Het tweede bezoek was aan de duivenvereniging, een vereniging die al 110 jaar bestaat. Een leuke mix van vooral wat oudere mensen die hun passie voor de duivensport sinds kort delen in een nieuwe accommodatie. Ze zaten lekker voor hun nieuwe gebouw in het zonnetje met elkaar te praten. Wat een leuke sfeer. Ik mocht de locatie met een aantal woorden openen en de prijzen van de wedstrijdvlucht uitreiken. Daarna heb ik nog de tijd genomen om nog een aantal leuke gesprekken te voeren met inwoners over Oosterhout.

Deze accommodaties liggen beiden tegen het Floralia Park aan. Daar gebeuren veel mooie dingen. Want al is Oosterheide een krachtige wijk, ook hier zijn kwetsbare mensen die ergens moeten kunnen aanlanden als het niet zo goed gaat, om vervolgens met steun van anderen zichzelf opnieuw uit te vinden. Niet alleen kwetsbaren komen hier. Iedereen is hier van harte welkom voor bijvoorbeeld een lunch of een lekker drankje in een werkelijk adembenemende omgeving. Er is zelfs een heuse bierbrouwerij gevestigd onder het mooie theehuis. En als je daar dan bent hoop ik dat je bediend wordt door Herman. Hij is een vriendelijke man die er werkelijk alles aan doet om zijn gasten te plezieren. Herman doet dit met een grote lach op zijn gezicht en geheel eigen wijze en dan snap je meteen waarom al deze voorzieningen voor jong en oud voor Oosterhout in het algemeen maar Oosterheide in het bijzonder zo belangrijk zijn.

Oosterhout, meer voor elkaar

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen