Bobkat was meer dan 1000 dagen vermist, maar is deze week overleden teruggevonden

Bobkat voor de Nettorama
Bobkat voor de Nettorama
Foto: Fanpage Bobkat (via Facebook)

Sinds 31 augustus 2019 werd de bekende supermarktkat ‘Bobkat’ vermist vanaf zijn vaste plek. Na ruim 1.000 dagen is hij overleden teruggevonden in Fijnaart.

Bobkat overleden

Iedereen die bij de Nettorama aan de Patrijslaan komt, kende de kater Bobkat. Tot 31 augustus 2019 zat hij als een echte portier dagelijks bij de ingang van de supermarkt. Maar sinds die dag werd de kat vermist. Er zijn door de eigenaren en buurtbewoners heel wat zoektochten geweest, maar niets dat erop wees dat hij ooit nog thuis zou komen. Na meer dan 1.000 dagen is Bobkat op Tweede Pinksterdag gevonden in Fijnaart, waar hij door de dierenambulance is meegenomen. Hij was in een dusdanig slechte toestand, dat hij uiteindelijk een dag later op 15-jarige leeftijd is overleden.

Herkenbaar

Bobkat was altijd eenvoudig te herkennen aan zijn geamputeerde oortje en wat geklitte vacht, met name aan de achterzijde. Dat is ontstaan omdat hij door zijn oude gewrichten wat moeilijk gewassen kan worden. Bob heeft aan zijn overgebleven oor een wondje, vermoedelijk huidkanker. In 2016 was de Bobkat ook een tijdje vermist. Toen besteedde het televisieprogramma Hart van Nederland van SBS6 zelfs aandacht aan de vermissing. Hij was toen meegenomen door mensen die dachten dat het een zwerfkat was.

Crematie

De baasjes van Bobkat laten via de fanpagina op Facebook weten dat de kat zal worden gecremeerd. Op diezelfde Facebookpagina wordt opgeroepen om de overleden supermarktkater te gedenken door een boeketje van maximaal 4 bloemen bij de Nettorama weg te leggen, waar ook een foto van de kat zal worden opgehangen. Wel wordt er direct bijgezegd dat de bloemen er tot uiterlijk maandag blijven liggen en dat ze uiteraard geen overlast mogen bezorgen voor het personeel en klanten van de Nettorama. Ook zou er worden gewerkt aan een gedenktegel of -steen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen