Zonovergoten Parkfeest weer een groot succes

Foto: Casper van Aggelen / Parkfeest

Het Parkfeest blik terug op een zonovergoten editie vol ontmoetingen met oude bekenden, straattheater en natuurlijk fijne muziek!

Parkfeest Oosterhout

Wie ooit heeft getwijfeld aan het succes van het Parkfeest had de afgelopen drie dagen eens door het Slotpark moeten lopen. De 24e editie van het Parkfeest kan zonovergoten en mede daardoor succesvol worden genoemd. Waar vrijdag de nadruk lag op tributebands en de zaterdag de festivaldag, was het zondag de traditionele familiedag. En het was ouderwets gezellig met voor vele bezoekers het weerzien van veel oude bekenden. Kinderen liepen met hun ouders en grootouders, er was volop straattheater en natuurlijk was er fijne muziek en kon er lekker gegeten en gedronken worden.

Fijne muziek

De middag werd geopend door Sem (van Rozendaal) die eerder De Strot van Oosterhout won en tweede werd bij The Voice of Holland, waarna de Bredase band Skippabeat met haar ska-muziek de juiste sfeer bij het weer wist te brengen. We mogen er soms best wel trotser op zijn dat we zoveel lokaal muziek talent hebben. Dat bewees even later ook de Oosterhoutse band Selectiv met Maartje van Bijnen als zangeres. Zij mochten met hun optreden in het voorprogramma staan van Edsilia Rombley.

Edsilia Rombley

En wat voelde Edsilia Rombley de sfeer in het Slotpark goed aan! Natuurlijk zong ze haar Eurovisiehit ‘Hemel en Aarde’, maar het werd een groot soulfestijn. Met haar band die volledig uit dames bestond wist ze het park aan het dansen en swingen te krijgen. Niet in de laatste plaats omdat ze zelf op het podium het goede voorbeeld gaf. Tijdens het optreden van Ernst Jansz daarna, werd het ineens een stuk rustiger in het park. Kwam dat door de luisterliedjes van Ernst, of was het de rommelende maag waardoor het park massaal richting frietkraam en viskar dook?

Diggy Dex

Na Steffen Morrison en Jan Terlouw Jr. mocht Diggy Dex deze zonovergoten editie van het Parkfeest afsluiten. Waar hij jaren geleden nog op podium 2 stond als beginnend talent heeft hij inmiddels zijn sporen in de muziek wel verdiend. De rapper/zanger had er duidelijk veel plezier in! Natuurlijk kwamen de grote hits voorbij, maar ook bij de wat onbekendere nummers wist hij het Slotpark uitermate goed te entertainen. Goed om nog even te beseffen dat het hele Parkfeest draait op enkel vrijwilligers. Een diepe buiging voor hen: zij hadden het de afgelopen dagen weer keurig voor elkaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen