Opbeperkte Vuelta deed Oosterhout donderdagmiddag eventjes aan

Donderdagmiddag was de karavaan van de Onbeperkte Vuelta eventjes in Oosterhout tijdens de etappe Breda-Breda.

Onbeperkte Vuelta

Donderdagmiddag kon je rondom het Basiliekplein en het Waterlooplein volop deelnemers tegenkomen aan de wielertour Onbeperkte Vuelta. Een fietstocht die ongeveer dezelfde route omvat als de 3e etappe van La Vuelta Holanda; Breda – Breda, speciaal bedoeld voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Deelnemers met een beperking of chronische aandoening leggen de route van de Onbeperkte Vuelta af met een handbike, rolstoel, elektrische fiets, wandelend of andere passende manier.

La Vuelta Holanda

Deze zomer start de Spaanse wielerronde La Vuelta in Nederland. Van de eerste drie etappes lopen er twee door Brabant en eentje zelfs door Oosteind en Oosterhout. Dit was voor Uniek Sporten West-Brabant en Stichting Leef! in samenwerking met gemeenten in de regio West- en Midden-Brabant de reden om het initiatief te nemen voor een Onbeperkte Vuelta.  De derde etappe van La Vuelta Holanda, de ronde Breda – Breda, vormt de basis voor de Onbeperkte Vuelta. De gehele tocht start en finisht in Breda, doorkruist 17 Brabantse gemeenten en is in totaal rond de 225 kilometer. Onderweg zijn er verschillende verzorgingsposten en startmomenten ingericht, zoals donderdagmiddag bij Brownies & Downies.

Eigen doel bepalen én behalen

Qua afstanden zijn er diverse keuzemogelijkheden. Deelnemers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen het totale parcours van de Onbeperkte Vuelta af te leggen in vijf dagen of slechts een (klein) deel van de route te doen. Zo kan iedereen zijn eigen doel bepalen én behalen. Op deze manier kan echt iedereen mee doen. De Onbeperkte Vuelta duurt nog t/m zondag 3 juli 2022. De etappedoorkomst van La Vuelta zelf door Oosteind en Oosterhout is op zondag 21 augustus. In de aanloop daar naartoe zullen er in Oosterhout al diverse evenementen worden georganiseerd met een Spaans tintje!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen