Twins neemt afscheid van clubicoon Henk Kempen

Henk Kempen
Henk Kempen
Foto: Twins

Afgelopen zaterdag 2 juli is clubicoon Henk Kempen van honkbal- en softbalclub Twins op 93-jarige leeftijd overleden.

In memoriam Henk Kempen

Honkbal- en softbalclub Twins laat ons weten dat clubicoon Henk Kempen op 93-jarige leeftijd is overleden. Twins: “Oud-International Henk Kempen was onder andere zeven jaar coach van het eerste honkbalteam en zeven jaar voorzitter van Twins. Mede dankzij zijn inzet heeft Twins bijzonder mooie jaren beleefd en kreeg Henk Kempen de titel erevoorzitter van Twins. Henk Kempen is afgelopen zaterdag 2 juli op 93 jarige leeftijd overleden.

Overtuigend en beslissend

De honkbalcarrière van Henk Kempen begon tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam. Na de oorlog speelde hij in de regio Amsterdam en later landelijk. In 1954 debuteerde hij in Oranje. Via Schiedam kwam hij in 1972 met zijn familie in Oosterhout wonen. Via zijn zoon Ed Kempen toen
zo’n 14 jaar oud kwam hij op een winterfeest. Zijn naam en faam waren hem al vooruitgegaan en er werden dan ook direct pogingen gedaan om hem te strikken voor coach van het 1e honkbalteam, wat ook geschiedde. Hij begeleide het team van de regionale klasse via de landelijke 2e klasse naar de landelijke 1e klasse. In de loop van zijn coachtijd kreeg Henk ook wel de bijnaam “de Rinus Michels” van het honkbal. Rustig maar wel overtuigend en beslissend.

Succesvol voorzitter

Na zijn coachperiode werd hij succesvol voorzitter. Het EK junioren in 1978 en de Europacup Softbal in 1980 heeft hij onder meer binnengehaald. Henk was een markante en belangrijke persoonlijkheid die veel heeft bijgedragen aan de opbouw van de Twins. Niet onvermeld mag blijven dat zijn in 2003 overleden vrouw als jarenlange wedstrijdsecretaris niet alleen de Twins maar ook Henk ondersteunde. Wij wensen de familie Kempen veel sterkte toe met het verwerken van het verlies. De uitvaart heeft donderdag 7 juli plaatsgevonden.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen