Nieuwe woonplek voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking

Foto: Thuisvester

Thuisvester en ouderinitiatief Covída willen een woonplek creëren voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking aan de Jan Luikenstraat – Melis Stokelaan in de wijk Oosterheide.

Nieuwbouw naast Prisma

Inmiddels is er een ontwerp gemaakt voor 2 gebouwen met 2 bouwlagen dat 16 appartementen, 1 logeerappartement, 1 ruimte voor dagbesteding en 2 ontmoetingsruimtes. Het ontwerp past in de bestaande structuur van de buurt en heeft een toegankelijke uitstraling. Beide gebouwen komen naast Prisma in een openbare groenstrook te liggen met aan de straat parkeerplaatsen voor medewerkers en bezoekers. De bestaande speelvoorzieningen en het basketbalveld krijgen binnen de buurt een nieuwe plek.

Omgevingsdialoog

Op dinsdag 12 juli vond op Floralia Park de omgevingsdialoog plaats. Thuisvester en Covída informeerden omwonenden over hun plannen. Ook heeft Stichting Covída haar toekomstige bewoners middels een video voorgesteld. De aanwezigen hadden de gelegenheid om hun reacties en opmerkingen te verwoorden. Deze reacties worden meegenomen in de uitwerking van het plan. Zodra het plan definitief is start de gemeente de bestemmingsplanprocedure. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over dit initiatief.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen