Wordt jouw buurman of buurvrouw de ‘Gouden Buur 2022’ van Nederland?

Foto: Nextdoor

Beter een gouden buur, dan een verre vriend. Heb jij ook zo’n buur die goud waard is? Zet hem of haar op Burendag op zaterdag 24 september eens extra in het zonnetje met de zesde editie van de Gouden Buur Award 2022.

Goede band met de buurt

Volgens het jaarlijkse buurtonderzoek van Nextdoor in 2021 bleek dat 60% van de Nederlanders wekelijks of zelfs dagelijks contact heeft met hun buren. In buurten die hoog scoren op leefbaarheid weten buren elkaar makkelijker te vinden, elkaar meer dan gemiddeld te helpen en hebben ze meer onderling contact. Het sociale aspect van je woonomgeving is daarbij van groter belang dan de fysieke aspecten en de voorzieningen. Zo zien we dat een buurt gemaakt wordt door mensen; je buren en niet de omgeving.

Hoe nomineer je jouw buur?

Nomineren kan tot donderdag 8 september via de link onderaan dit artikel. Nextdoor selecteert in iedere provincie de meest inspirerende nominatie. Is dit de nominatie van jouw buurman of buurvrouw? Dan krijg je een unieke Gouden Buur Award toegestuurd en een verrassingspakket om de uitreiking nog feestelijker te maken! Wordt jouw buur niet tot Gouden Buur van de provincie uitgeroepen? Dan kan je hem of haar alsnog in het zonnetje zetten via de digitale Gouden Buur Award die je na je aanvraag halverwege september per e-mail ontvangt.

Burenmaand

Michel Visser van Nextdoor Nederland zegt: “Elk jaar in september viert Nextdoor wereldwijd Burenmaand en in het bijzonder op Burendag, dit jaar op zaterdag 24 september, kiezen we ervoor om buren die zich keer op keer voor de buurt inzetten eens extra in het zonnetje te zetten. De Gouden Buur Award was voorgaande jaren wederom een groot succes en ook dit jaar gaan we weer op zoek naar die buitengewone buren! Met dit jaarlijks terugkerende initiatief willen we buren inspireren bij te dragen aan het bouwen van sterke, sociale en inclusieve buurten.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen