Oosterhouts hoofdkantoor tandartsenpraktijken getroffen door een cyberaanval

Foto: Pixabay License / pololofreack30

Het Oosterhoutse hoofdkantoor van Colosseum Dental Benelux aan De Waard is getroffen door een cyberaanval.

Cyberaanval

Het blijkt dat Colosseum Dental Nederland getroffen is door een cyberaanval. Dat laat het betreffende bedrijf weten via een statement op haar website. Het onderzoeks- en hersteltraject is momenteel in volle gang in samenwerking met externe specialisten. Colosseum Dental Nederland: “Wij werken met heel ons team aan het veilige herstel van onze systemen, zodat we zo spoedig mogelijk onze patiënten weer kunnen voorzien van mondzorg en de veiligheid van hun data kunnen borgen. We verwachten dat wij in de loop van deze week onze werkzaamheden kunnen hervatten.”

Losgeld betaald

“De zorg voor onze patiënten heeft onze allerhoogste prioriteit en was aanleiding voor Colosseum Dental om contact te leggen met de cyberaanvallers en afspraken te maken over teruggave en veiligheid van onze data. Alleen op deze manier konden wij op deze korte termijn het risico voor alle betrokkenen minimaliseren en de praktijkvoering relatief snel weer herstellen.” Er zou inmiddels losgeld zijn betaald. “Logischerwijze doen wij aangifte bij de politie over deze cyberaanval en de betaling van losgeld ten behoeve van onze patiëntenzorg. Het incident is direct gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.”

Colosseum Dental

Colosseum Dental Benelux heeft meer dan 130 moderne, goed uitgeruste tandartspraktijken in Nederland en België. Bij de organisatie werken bijna 2.500 tandheelkundige professionals die jaarlijks meer dan 600.000 patiënten voorzien van kwalitatieve mondzorg met optimale service en gemak. Colosseum Dental Benelux is onderdeel van Colosseum Dental Group, de grootste dentale zorgverlener van Europa, met meer dan 800 tandartspraktijken in 11 Europese landen waar ruim 13.000 personen werken. De meerderheidsaandeelhouder van Colosseum Dental Group is Jacobs Holding, een investeringsmaatschappij gevestigd in Zürich, Zwitserland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen