Vol programma rondom de kermis, geen vuurwerkshow als afsluiter

Foto: Oosterhout Nieuws

Op vrijdag 19 augustus zal de kermis om 19.00 uur officieel geopend worden door wethouder van der Zanden en Clown Milko, oud circusdirecteur van Circus Renz.

“Gezelligheid en leven in de stad”

Wethouder van der Zanden is blij dat de kermis weer ouderwets bezocht kan worden: “De kermis is een feest waar vele inwoners jaarlijks naar uitkijken. Helaas is de kermis de afgelopen jaren niet hetzelfde geweest door het coronavirus. Het brengt gezelligheid en leven in de stad voor jong en oud. Dit jaar is er weer een gevarieerd programma samengesteld en is het weer mogelijk ouderwets te genieten van de kermis in Oosterhout”,

Ruim 50 attracties

Er zijn dit jaar ruim 50 attracties te vinden op het Slotjesveld en op de Markt. Zo zijn bijvoorbeeld de Base Jumper, Kop van Jut XXL, Rue de Paris en Fire Ball en nog veel meer andere attracties te vinden op de Oosterhoutse kermis. Op de Markt kun je de nostalgische kermis vinden met de Rupsbaan, Draaimolen, Zweefmolen, Bootjesmolen, Snoepkraam, Ballenfontein en Luchtschommels.

Randprogramma

Ook rondom de kermis is er dit jaar weer van alles te beleven! Zo is er voor de officiële start op vrijdag tussen 16.30 en 18.30 uur de Prikkelarme kermis. Daarna openen Clown Milko en Wethouder van der Zanden om 19.00 uur de kermis en is het Oosterhouts (gratis) Kwartiertje. Op zaterdag kun je tussen 14.00 en 17.00 uur Prinsessen en Spiderman tegen het lijf lopen en tussen 19.00 en 14.00 uur het Scare Team met zombies en freaks.

Vuurspuwer

Op maandag is het tussen 13.00 en 18.00 uur gratis schminken en airbrush en is Clown Milko tussen 16.00 en 24.00 uur weer op de kermis. Op dinsdag is het vanaf 19.00 uur Hollandse Avond op het Hatsekideeplein en zijn James & Fabienne en Bumblee op het Slotjesveld. Op de laatste dag kun je ’s middags tussen 13.00 en18.00 uur kijken naar de ‘lachen is oké show’ van Theater Arto Laros en is er tussen 14.00 en 16.00 uur een Prinsessenfeest op de Markt. Een vuurspuwer zal tijdens de kermis op dinsdag tussen 21.00 en 22.00 uur zijn kunsten vertonen.

Geen vuurwerk als afsluiter

Dit jaar is er geen vuurwerkshow om de kermis af te sluiten. Een woordvoerder van de gemeente laat aan Oosterhout Nieuws weten dat de huidige omstandigheden het te ingewikkeld maken en ervoor is gekozen om andere nevenactiviteiten te organiseren. “We zoeken steeds naar vernieuwende activiteiten, zoals een vuurspuwer. Het zou best mogelijk kunnen zijn, dat volgend jaar wel weer een vuurwerkshow wordt georganiseerd.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen