Gratis beplantingspakketten en nestkasten om vogels en insecten een handje te helpen

Foto: natuurindewijk.nl

Gratis beplantingspakketten en nestkasten voor Oosterhouters om vogels en insecten een handje te helpen via project ‘Natuur in de Wijk’.

Natuur in de Wijk

Het stedelijk gebied is voor dieren over het algemeen geen makkelijke plek om te overleven. Een gebrek aan veilige plekjes om te nestelen en steeds schaarser wordend voedsel door onder andere minder beplanting, zijn belangrijke redenen voor de terugloop van verschillende dieren. Om samen een beter leefgebied voor vogels en insecten te maken kun je via Natuur in de Wijk een beplantingspakket en nestkasten aanvragen. Gratis, welteverstaan!

Help vogels en insecten

Overal verharding, veel huizen, druk verkeer en weinig natuur. Een wijk is geen gemakkelijke plek voor vogels, insecten en vleermuizen om te overleven. En dat terwijl stadsnatuur wel erg belangrijk is voor deze diersoorten, en ook voor ons! Meer groen in de omgeving heeft een positief effect op onze gezondheid en ons geluksgevoel. Natuur in de Wijk is een project waarmee we een aantal vogelsoorten, vleermuizen en insecten een handje helpen om te overleven in de stad.

Gratis aanvragen

Inwoners uit het kerngebied (zie link onderaan dit artikel) komen als eerste in aanmerking. Als er materiaal over is, dan komen ook mensen buiten dit gebied in aanmerking. Aan het begin van het project is gemeten hoeveel huismussen, vleermuizen, huis- en gierzwaluwen er rondvliegen en nestelen in dit kerngebied en dat wordt opnieuw gemeten aan het einde van het project. Zo kan worden gezien of het ophangen van nestkastjes, het planten van heggen en zaaien van bloemenzaad een positief effect heeft op de biodiversiteit. De mussenkasten zijn inmiddels al allemaal uitgedeeld. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen