Tijdcapsule begraven in nieuwbouwwijk Wilhelminahaven

Foto: Thuisvester

Een grote groep (toekomstige) bewoners heeft eind vorige week het glas mogen heffen en kennis gemaakt met hun buurtgenoten in Wilhelminahaven.

Wilhelminahaven

Alle bewoners van de wijk, zowel kopers als huurders, waren uitgenodigd om hun (toekomstige) verhuizing naar de nieuwe woonwijk te vieren. De wijk dankt zijn bijzondere straatnamen – Prinses Amaliastraat, Koningin Maximalaan en Koning Willem-Alexanderlaan – aan de koninklijke familie. Inmiddels is het merendeel van de huurwoningen en huurappartementen opgeleverd. De bewoners van de laatste 14 huurwoningen ontvangen eind van het jaar hun sleutel. Ook zijn de eerste koopwoningen opgeleverd en bewoond.

Tijdcapsule

Met medewerking van wethouder Kastelijns en een jonge inwoner uit de wijk is een tijdcapsule ingegraven . De plek van de tijdcapsule is vastgelegd, wie weet wat de archeologen daar over 100 jaar van vinden. Aansluitend konden alle genodigden in een tent op locatie een hapje en drankje nuttigen en kennismaken met hun medebewoners. Momenteel wordt er nog gebouwd aan de 40 koopwoningen. De laatste fase bestaat uit 20 koopappartementen. Daarmee is het gehele project afgerond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen