Wie wordt amateurscheidsrechter van het jaar?

Foto: KNVB

Vanaf vandaag kunnen scheidsrechters worden genomineerd voor de titel ‘amateurscheidsrechter van het jaar’.

Amateurscheidsrechter van het jaar

Met de verkiezing amateurscheidsrechter van het jaar wordt aandacht gevraagd voor amateurscheidsrechters en het belang voor fairplay op de Nederlandse voetbalvelden. Via een online platform bieden de initiatiefnemers vele vrijwillige voetbalscheidsrechters het podium dat ze verdienen. In totaal worden 24 genomineerde scheidsrechters door een vakjury geselecteerd en beoordeeld. Per provincie gaat het om één verenigingsscheidsrechter en één KNVB-scheidsrechter.

Eerlijke wedstrijden

Volgens Bas Nijhuis, scheidsrechter in het betaald voetbal en jurylid, zijn scheidsrechters een onmisbare schakel in de duizenden voetbalwedstrijden die er wekelijks in Nederland worden gespeeld: “Elk weekend staan er ruim 30.000 amateurscheidsrechters klaar op de voetbalvelden en in de zaal. Zij zorgen ervoor dat wedstrijden eerlijk worden gespeeld door een juiste toepassing van de regels. Amateurscheidsrechters fluiten uit liefde voor de sport en doen dit op vrijwillige basis. Met deze award willen we stil staan bij de tomeloze inzet van al deze essentiële vrijwilligers die het amateurvoetbal mogelijk maken en onze waardering laten blijken.”

Nomineren en stemmen

Amateurvoetballers, teams, verenigingen en vrienden kunnen tot en met 26 oktober hun favoriete amateurscheidsrechter nomineren via de link onderaan dit artikel. Van 17 oktober tot en met 20 november kan er via dezelfde link gestemd worden op de beste amateurscheidsrechters die per provincie worden gepresenteerd. Een vakjury beoordeelt in december de 24 provinciewinnaars, die de meeste stemmen hebben behaald. Op basis van hun juryrapport wordt in januari 2023 de amateurscheidsrechter het jaar bekendgemaakt en gekroond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen