Verkeersregelinstallatie kruising Slotlaan-Hertogenlaan wordt vervangen

Foto: Oosterhout Nieuws

Deze week wordt de verkeersregelinstallatie op het kruispunt Slotlaan-Hertogenlaan vervangen en zullen verkeersregelaars zorgen voor doorstroming.

Vervanging verkeersregelinstallatie

Vanaf vandaag gaan de verkeerslichten op de kruising Slotlaan met de Hertogenlaan en de Van Oldeneellaan uit. Het verkeer wordt dan enkele dagen overdag door verkeersregelaars geregeld om de doorstroming en de verkeersveiligheid te waarborgen. Op donderdag 27 oktober gaat de nieuwe regeling in de loop van de dag in bedrijf. De verkeersregelinstallatie wordt vervangen omdat deze is verouderd. Er komt een zogenaamde “intelligente” verkeersregeling (iVRI) voor terug. Ook worden de LED-lampen van de verkeerslantaarns en de drukknoppen vervangen en krijgen de masten een schilderbeurt. Het schilderwerk is weersafhankelijk en de kans bestaat dat dit wat later uitgevoerd wordt.

Wat is een iVRI?

Intelligente verkeersregelinstallaties, zogenaamde iVRI’s, zijn ontwikkeld om de verkeersveiligheid en -doorstroming te verbeteren. Ze kunnen zowel met andere iVRI’s communiceren als met weggebruikers via apps en navigatiesystemen. Dit geeft meer mogelijkheden dan bij de huidige verkeersregelingen om specifieke doelgroepen prioriteit te geven op basis van de actuele verkeerssituatie (real-time). Informatie zoals hoe lang het duurt tot het groen wordt levert, door tijdige snelheidsaanpassing, meer comfort, een betere doorstroming en een verlaging van de CO2 uitstoot op. Een andere nieuwe toepassing is het herkennen van een groep fietsers via gps, bijvoorbeeld op een schoolroute, waarmee de iVRI het licht sneller naar groen kan laten gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen